Adi Iacob

VIDEO Un start-up a creat o cămașă care ajută persoanele cu deficienţe de auz să simtă muzica

Thumbnail

Un startup de modă din Londra a combinat îmbrăcămintea și tehnologia pentru a crea o cămașă numită “Sound Shirt”, care ajută persoanele cu deficienţe de auz să simtă muzica, prin intermediul unor senzori.

Cămașa are 16 senzori incluși în țesătura sa, astfel încât cei care o poartă pot simți diferite vibrații, în funcție de instrumentele care folosite de muzicieni: de exemplu, sunetul viorilor se simte în braţe, în timp ce bătaia tobelor se simte în spate, scrie Reuters.

Este aproape ca şi când ai simţi profunzimea muzicii. Simţi că te mişti odată cu ea”, a spus Hermon Berhane, care şi-au pierdut auzul la o vârstă fragedă.

Francesca Rosella, co-fondator şi director de creaţie la CuteCircuit, care creează piese vestimentare cu tehnologie purtabilă, susține că aceste cămăși permit hipoacuzicilor să simtă muzica prin intermediul senzaţiilor.

”În interiorul cămăşii, care, apropo, este integral din material textil, nu există cabluri, aşa că folosim numai materiale inteligente - avem o combinaţie de componente microelectronice, țesături foarte subțiri, flexibile și conductoare”, spune Francesca Rosella.

Aceste cămăși nu sunt ieftine, urmând să fie vândute la un preț de peste 3.000 de lire sterline (3.673 dolari).
 

Parallax

Vizualizari
317
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri