Adi Iacob

Sporturile se mută în online cu ajutorul jocurilor video în timpul pandemiei Covid-19: Fotbal, box, Formula 1, baschet

Thumbnail

Odată cu anularea evenimentelor sportive din cauza pandemiei Covid-19, sportivii care nu mai pot ajunge pe teren, ring sau pistă recurg la simulări în jocuri video. Astfel, fanii sportului își urmăresc acum fotbaliștii, boxerii, baschetbaliștii sau piloții de Formula 1 preferați în competiții virtuale.

Iată cum sportivii, vedetele și companiile organizatoare de evenimente sportive se adaptează în timp ce o treime din populația lumii este izolată în case.

Fotbal

Când derbyul spaniol dintre Sevilla și Real Betisde a fost anulat, Borja Iglesias (jucătorul lui Real Betis) și Sergio Reguilón (fundașul de la Sevilla), au reluat competiția cu un meci între cluburile lor în jocul FIFA și au fost urmăriți de o audiență online de 60.000 de oameni (Arena Națională din București are 55.634 de locuri).

"Sper că v-ați bucurat și carantina a devenit mai plăcută. O îmbrățișare pentru toți", a postat Iglesias pe Twitter după meciul virtual.

Și în Marea Britanie fotbalul s-a mutat în mediul virtual: Watford a simulat jocul amânat cu Leicester în jocul Football Manager (și s-a încheiat 1-1), scrie RTE.

Și la noi, după ce meciul Islanda - Romania de pe 26 martie a fost anulat, cele doua federații au organizat un duel virutal. În confruntarea desfăşurată în 4 manşe, România a reuşit să se impună, obţinând 6 puncte din cele 8 puse în joc, potrivit Federației de Fotbal.

De asemenea, Universitatea Cluj a organizat un meci virtual cu Dinamo şi a pus în vânzare inclusiv bilete pentru tribuna virtuală. Un tichet la acest meci a costat 5 lei şi, în final, 4.418 bilete au fost cumpărate pe internet de către fanii celor două echipe. Toţi banii au fost donaţi Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

Box

După ce o companie care se ocupă cu organizarea evenimentelor sportive - meciuri de box - a fost forțată să-și anuleze toate evenimentele din viața reală, firma a apelat la jocuri video pentru a-și menține fanii, scrie BBC.

Luptele se joacă folosind simulări computer-versus-computer din jocul Fight Night Champion (2011). Fanii boxului din întreaga lume au putut să urmărească meciul online, primele două competiții virtuale fiind vizionate de aproape jumătate de milion de oameni, potrivit reprezentanților World Boxing Super Series (WBSS).

Co-fondatorul WBSS ― Kalle Sauerland ― spune că a fost uimit de reacția fanilor la experimentul său de e-sport. 

"Până acum a fost un succes uriaș și (n.r. acest fenomen) este în creștere (...) Vom fi în continuare promotori de box la sfârșitul tuturor acestor lucruri, dar cred că acum este momentul să reinventăm un pic roata pentru a menține oamenii distrați", a menționat Sauerland.

Formula 1

Formula 1 a difuzat pentru prima oara versiunea virtuală a Grand Prix ― numită Virtual Grand Prix. Celebrități, inclusiv artisul Liam Payne și ciclistul Sir Chris Hoy, au jucat unul împotriva celuilalt și în echipă, din propriile case. 

De asemenea, în Statele Unite, peste 900.000 de spectatori au urmărit o cursă Nascar (eNascar iRacing Pro Invitational Series) pe postul TV Fox Sports.

Reprezentanții postului TV au spus că va găzdui o serie întreagă de curse de mașini, înlocuindu-le anulate din cauza pandemiei.

Baschet

Și marile companii de e-sport știu că oamenilor le lipsesc evenimentele sportive și unele au lansat deja competiții virtuale cu premii în bani.

Jocul NBA 2K găzduiește primul său turneu "3-on-3", unde jucătorii pot participa online, scrie TheGamer.com. Compania oferă premii în valoare de 25.000 dolari.

Parallax

Vizualizari
554
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri