Răzvan Tătaru

Sony dezvoltă un sistem de creare de conținut spațial, care va fi disponibil în 2024

cască de realitate extinsă Sony cu controlere

Sony a anunțat un nou sistem de creare de conținut spațial, care constă într-o cască de realitate extinsă (XR) și o pereche de controlere pentru interacțiunea cu obiectele 3D, care va fi lansat anul acesta.

Compania japoneză dezvoltă o serie nouă de produse care sunt destinate creatorilor de conținut care vor să se extindă în zona de produse 3D, potrivit unui comunicat de presă de pe site-ul oficial.

Sistemul are un afișaj montat pe cap cu microdisplay-uri OLED 4K și o tehnologie de redare în timp real a texturilor obiectelor 3D și a expresiilor faciale ale personajelor umane.

Totul este posibil cu ajutorul celor șase camere și a senzorilor montați pe casca de realitate extinsă.

Totodată, sistemul include un controler cu inel care permite utilizatorilor să manipuleze obiectele în spațiul virtual, precum și un controler de indicare care permite o indicație precisă. Acesta permite creatorilor să creeze și să modifice modele 3D în spațiul virtual cu controlere și tastaturi, chiar și în timp ce poartă casca.

Sistemul are în componența sa procesorul Snapdragon XR2+ Gen 2, care permite o calitate superioară a imaginii, precum și urmărirea utilizatorului și a spațiului.

GIgantul japonez a realizat un parteneriat cu Siemens pentru a introduce o nouă soluție pentru designul imersiv și ingineria colaborativă a produselor folosind software de pe platforma de afaceri digitale deschise a Siemens, Xcelerator.

„Siemens colaborează cu Sony pentru a permite ingineria imersivă, o cărămidă esențială a metaversului industrial. Împreună, creăm un mediu în care va fi posibil să experimentăm realitățile fizicii, fără limitele timpului, pentru a îmbunătăți profund modul în care clienții noștri lucrează și colaborează”, a declarat Cedrik Neike, Membru al Consiliului de Administrație al Siemens AG și CEO al Siemens Digital Industries.

Rămâne de văzut când și unde se va lansa și care va fi prețul de început al sistemului de creare de conținut spațial.

Parallax

Vizualizari
90
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri