Claudiu Zamfir

Se caută hackeri pentru naționala României de securitate cibernetică, pentru Euro 2019

Thumbnail

Tinerii cu talent la calculatoare se pot înscrie la preselecțiile pentru echipa națională a României care va participa la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2019, a informat centrul CERT-RO, care a anunțat un calendar al selecției.

În perioada 6 - 7 aprilie 2019, CERT-RO împreună cu Serviciul Român de Informații (SRI) și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, alături de Orange Romania, Bit Sentinel, certSIGN, CISCO, Microsoft, Clico, Palo Alto și Emag, organizează prima etapă de selecție (online) a echipei naționale pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică, ediția 2019 (ECSC19).

Pentru detalii și înscriere, accesați www.cybersecuritychallenge.ro

În etapele de preselecție vor fi testate cunoștințele participanților, prin exerciții din domeniul securității aplicațiilor web, apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea, reverse engineering și al prezentării publice.

Organizatorii competiției naționale și partenerii implicați vor organiza două sesiuni de training (bootcamp), pentru creșterea expertizei și dezvoltarea spiritului de echipă.

Concurenții care vor face parte din lotul României la faza finală a competiției European Cyber Security Challenge 2019 vor primi o serie de premii din partea sponsorilor.

Anul acesta, Campionatul European de Securitate Cibernetică va avea loc la București, în perioada 9 - 11 octombrie 2019. Fiecare țară participantă va fi reprezentată de câte o echipă formată din 10 concurenți împărțiți în două grupe de vârstă: 16-20 de ani și 21-25 de ani, cu câte 5 concurenți fiecare.

Probele campionatului acoperă domenii precum securitate web, securitate mobilă, puzzleuri criptografice, inginerie inversă și investigații, pentru care vor acumula puncte.

De-a lungul timpului, tinerii „hackeri” români au avut rezultate foarte bune la Campionatul European de Securitate Cibernetică. În 2017 și 2016 România a fost vicecampionă europeană.

Parallax

Vizualizari
3206
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri