Adi Iacob

Șeful Microsoft CEE: Educaţi-vă toţi angajaţii, nu doar şefii, în tehnologie

Thumbnail

Programele de training ar trebui să vizeze toate palierele de angajaţi şi nu doar directorii, în condiţiile în care afacerile nu vor putea exploata la maximum oportunităţile oferite de digitalizare dacă nu vor avea oameni bine pregătiţi, spune Philippe Rogge, preşedintele Microsoft CEE.

„Perfecţionarea trebuie să se realizeze în toată compania, nu doar în rândul membrilor echipei de conducere. Un nou studiu realizat de Microsoft în parteneriat cu IDC privind stadiul abilităţilor digitale în CEE (2019) a arătat că doar 3,5% dintre angajaţii din Europa Centrală şi de Est îndeplinesc pe deplin nevoile de competenţe digitale ale companiilor. Chiar şi în industriile cu performanţe ridicate, precum serviciile financiare, mai puţin de jumătate din nevoile celor mai multe organizaţii sunt considerate pe deplin sau aproape pe deplin satisfăcute. Fără talentul digital adecvat, companiile nu vor putea profita la maxim de tehnologie pentru a debloca noi oportunităţi de creştere şi competitivitate. Nu este suficient ca organizaţiile să caute abilităţi digitale la angajaţii noi, întrucât pur şi simplu nu există suficienţi oameni calificaţi pe piaţă. Acestea trebuie să le permită angajaţilor existenţi să înveţe de-a lungul carierei abilităţi noi, orientate spre viitor“, a explicat Rogge, citat de Mediafax.

El a insistat asupra faptului că în prezent toate companiile au devenit companii de tehnologie: „În lumea de azi, fiecare companie este o companie de tehnologie, ceea ce înseamnă că fiecare angajat, în orice poziţie s-ar afla, va avea nevoie de un anumit nivel de abilităţi digitale. Acesta este motivul pentru care vom continua să lucrăm cu clienţii din întreaga regiune CEE şi din Europa pentru a ne asigura că angajaţii de la toate nivelurile pot debloca aceste abilităţi şi pot porni ei înşişi şi companiile lor pe calea succesului digital“.

Recalificarea angajaţilor va deveni crucială în contextul exploziei adopţiei de soluţii de inteligenţă artificială, a adăugat liderul Microsoft.

„Recalificarea şi perfecţionarea angajaţilor vor deveni şi mai importante în era AI, în care Forumul Economic Mondial (WEF) estimează că vor fi create 133 de milioane de noi locuri de muncă până în 2022. Multe dintre acestea vor fi în domenii noi, neexplorate, de la specialişti în AI, învăţare automată sau big data, la designeri de interacţiuni om-maşină şi ingineri de robotică. De fapt, 80% din locurile de muncă pe care ne aşteptăm să le vedem până în 2025 încă nu există.

Lipsa de competenţe digitale adecvate poate împiedica companiile să profite de toate beneficiile parcursului lor de transformare. Companiile din CEE care au adoptat tehnologii cloud observă deja o cerere cu 35% mai mare de persoane cu competenţe tehnice faţă de cele care nu au adoptat aceste tehnologii. Cu toate acestea, aşa cum arată datele, acest talent este rar, iar concurenţa în recrutare este acerbă. De aceea, pe lângă susţinerea laturii tehnice a transformării digitale, Microsoft se axează şi pe susţinerea clienţilor în perfecţionarea angajaţilor lor, într-un mod care să avantajeze rezultatul final”, spune preşedintele Microsoft CEE.

Rogge va fi prezent la Bucureşti săptămâna viitoare pe scena Microsoft Envision Forum, evenimen­tul anual de business şi tehnologie al Mi­cro­soft România, care va avea loc pe 19 no­iembrie.

Parallax

Vizualizari
718
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri