Denisa Crăciun

Șeful Google, despre inteligența artificială: Poate ajuta în lupta împotriva amenințărilor cibernetice

CEO Google

Directorul general al gigantului tech american Google, Sundar Pichai, susține că inteligența artificială ar putea ajuta companiile și instituțiile să lupte împotriva amenințărilor din domeniul securității cibernetice.

CEO-ul Google spune că instrumentele bazate pe inteligență artificială ar putea ajuta guvernele și companiile să detecteze și să răspundă amenințărilor din cybersecurity, potrivit CNBC.

„Suntem îndreptățiți să fim îngrijorați cu privire la impactul (n.r. inteligenței artificiale) asupra securității cibernetice. Dar cred că, de fapt, IA, în mod contraintuitiv, întărește apărarea noastră în acest domeniu”, a declarat Pichai la evenimentul Munich Security Conference 2024.

Pe de altă parte, crede CEO-ul Google, inteligența artificială reduce timpul necesar pentru a detecta atacurile și pentru a reacționa împotriva lor, mai arată sursa citată.

 „IA îi ajută în mod disproporționat” pe cei care luptă împotriva atacurilor cibernetice, „deoarece primesc un instrument care poate avea un impact la scară versus oamenii care încearcă să-l exploateze”, a spus Pichai.

Conform World Economic Forum, în 2024, peisajul amenințărilor cibernetice va include tehnici de IA mai sofisticate, precum campaniile avansate de phishing și tehnologia deepfake.

Despre tehnologia deepfake am mai scris și noi pe StartupCafe.ro, când spuneam că un raport din 2023, realizat de Sumsub pe baza unor date culese din 224 de țări și teritorii, inclusiv România, arată că numărul incidentelor care implică deepfake a crescut de 10 ori între 2022 și 2023. 

Studiul mai arată că România este pe locul al doilea, după Belgia, în clasamentul țărilor europene cu cea mai mare creștere a fenomenului deepfake în perioada 2022 - 2023. Următoarele 3 poziții sunt ocupate de Slovacia, Portugalia și Ungaria.

Parallax

Vizualizari
108
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri