Raluca Abrihan

Sedare digitală - ideea unui startup care a obţinut o finanţare de 10 milioane de euro

Thumbnail

Oncomfort este un startup belgian care vine cu o metodă revoluţionară prin care vrea să amelioreze durerea şi anxietatea fără medicamente, printr-o aşa-numită numită "sedare digitală". Firma a obţinut o investiţie serie A de 10 milioane de euro.

Fondată în 2017, Oncomfort este o firmă belgiană specializată în „sedare digitală”, o metodă complet nouă folosită pentru ameliorarea durerii și anxietății pacienților prin tratament cu sesiuni dovedite clinic şi care folosesc tehnologia realităţii virtuale în scopuri terapeutice.

De la lansarea „Sedakit”, produsul dezvoltat de startup, în Benelux și Franța în iunie 2019, peste 30.000 de pacienți au fost tratați prin această metodă și cei mai mulţi susţin că li s-au ameliorat durerea și anxietatea înainte, în timpul și după intervenții pentru diverse afecţiuni. „Sedakit” este folosit în domenii cum ar fi anestezia, oncologia, radiologia intervențională și cardiologie sau pediatrie, scrie eu-startup.com.

Oncomfort spune că va folosi cei 10 milioane de euro din această rundă de finanțare pentru a-și dezvolta soluția și a accelera expansiunea internațională pe piețele europene și americane. Runda de investiții a fost realizată cu doi investitori europeni mari, Debiopharm din Elveţia și Crédit Mutuel Innovation (CMI) din Franţa. Ambii investitori instituționali se vor alătura noului Consiliu de administrație al Oncomfort.

 

Parallax

Vizualizari
1871
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri