Claudiu Zamfir

Samsung și alți investitori acordă o finanțare de 20 milioane dolari unui startup german de exoschelete

Thumbnail

Samsung Catalyst Fund, companie de investiții a gigantului tech sud-coreean, alături de alți investitori, a acordat o finanțare de venture capital de 20 de milioane de dolari unui startup german fondat în urmă cu 4 ani, care face exoschelete.

Alături de Samsung, la runda de finanțare a startup-ului German Bionic au mai participat MIG AG, Storm Ventures, Benhamou Global Ventures și IT Farm Invest.

German Bionic realizează exoschelete pentru uz industarial. Aceste dispozitive sunt purtate de lucrători pentru a ridica obiecte foarte grele. Exoscheletele robotice preiau până la 30 de kilograme forță din greutatea pe care o ridică muncitorii, ajutând astfel la creșterea productivității și reducerea riscului de accidente în muncă.

În cei 4 ani de existență, German Bionic ajunge la investiții totale de 23,5 milioane de dolari, conform Crunchbase. Compania a fost fondată la Augsburg, de doi antreprenori germani: Peter Heiligensetzer și Armin G. Schmidt. În prezent, startup-ul mai are birouri la Berlin și la Tokio.

În România, domeniul exoscheletelor este reprezentat de firma orădeană Axosuits, fondată în anul 2013 de András Kapy și  Dorin Hirțe. Echipamentele orădenilor sunt însă destinate persoanelor cu dizabilități locomotorii.

Parallax

Vizualizari
1492
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri