Răzvan Tătaru

Roboți autonomi dezvoltați de un startup fondat de trei români în UK, introduși într-un centru logistic din România

Co-fondatorii startup-ului Dexory

Roboții dezvoltați de startup-ul Dexory, fondat de trei români în Regatul Unit, sunt introduși într-un centru de distribuție și logistică din România, printr-un parteneriat cu două companii, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Un depozit operat de A.P. Moller - Maersk & iB Cargo, două firme de logistică, folosește soluții și roboți dezvoltați de Dexory, un startup fondat de trei români la Londra.

Robotul NEO operează zilnic în centrul logistic din Bolintin-Deal, prin scanarea a peste 10.000 de amplasamente de paleți pe oră, față de 150 de amplasamente pe oră cu procesele manuale curente.

Acesta acoperă culoare largi, dar și cele foarte înguste și dificil de navigat, și ține evidența atât a paleților întregi, cât și a cutiilor rămase în zonele de ridicare.

Tehnologia „digital twin”

Tehnologia “digital twin” oferă acces instantaneu la datele capturate și evidențiază orice discrepanțe cu alte sisteme de monitorizare a stocului (WMS), într-un format ușor de accesat.

Soluția permite analiza instantanee a stocurilor, a gradului de ocupare și a mișcării stocurilor prin folosirea de roboți autonomi de 12 metri înălțime pentru a capta date și imagini din depozit în timp real.

Sistemul se folosește de inteligența artificială pentru a oferi sugestii de optimizare în timp real pentru planificarea resurselor și pentru un management eficient al forței de muncă.

„Suntem încântați să colaborăm cu Maersk și iB Cargo și să aducem puterea datelor și informațiilor în timp real în acest centru impresionant din România, sprijinind o companie puternică din domeniul producției de mobilă și decorațiuni interioare. Multiple echipe au început deja să folosească tehnologia Dexory, soluția noastră bazată de digital twins ajutându-i să ia decizii mai informate și să lucreze mai eficient”, a declarat Andrei Dănescu, Chief Executive Officer & Co-founder Dexory.

Ce este Dexory

Startup-ul de logistică BotsAndUS, devenit între timp Dexory, a fost fondat la Londra, în anul 2015, de Andrei Dănescu, Adrian Negoiță și Oana Jinga.

Dexory captează informații în timp real legate de operațiunile din depozite folosind roboți autonomi și inteligență artificială. Prin tehnologie autonomă, sistemul generează noi date și analize legate de toate nivelurile operaționale ale afacerilor. Roboții mobili și modulari măsoară, urmăresc și localizează mărfuri în depozite fără întreruperi ale fluxului de lucru.

Cine sunt fondatorii startup-ului Dexory

  • Andrei Dănescu a făcut facultatea la Politehnica bucureșteană (Electronică), iar apoi s-a dus la studii în Marea Britanie, la Coventry University și Cranfield University, tot pe inginerie.
  • Adrian Negoiță a făcut facultatea tot la Politehnica bucureșteană, unde a urmat și un masterat în modelare de date.
  • Oana Jinga, cofondatoare Dexory, a studiat comunicare și relații publice la Universitatea București, după care s-a dus la studii în Anglia, unde a urmat inclusiv un masterat la Kings College din Londra, în industrii creative.
Parallax

Vizualizari
717
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri