Raluca Abrihan

Ce spune robotul românesc care ajută firmele să găsească angajați despre candidații pe care i-a intervievat până acum

Thumbnail

Dora este un robot software de recrutare, dezvoltat de o firmă de tehnologie din Tîrgu Mures, care a făcut până acum circa 500.000 de interviuri pentru angajare, în urma cărora vine cu câteva date care pot ajuta atât recrutorii cât și candidații. Cum funcţionează Dora.

Dora este un robot care preia toate sarcinile obositoare, consumatoare de timp, repetitive, din procesul de căutare și selecție . Dora caută pe internet - în special pe Facebook - intervievează candidații și trimite cei mai buni candidați la angajator. Prin robotizarea acestor sarcini, procesul de recrutare accelerează și facilitează disputa pe talente.

Va elimina un robot munca celor de la HR?

Sigur că nu – spune dezvoltatorul robotului de recrutare. “Prin efectuarea sarcinilor simple, Dora oferă recrutorilor mai mult timp pentru a-și folosi abilitățile și experiența în proces, purtând conversații active cu candidații. Rămâne timp pentru focusare pe verificarea potrivirilor culturale, motivație etc”.

Cele 500.000 de interviuri efectuate de Dora arată câteva date interesante care ajută atât recrutorii cât și
candidații.

  • Un candidat are nevoie în medie de 9 minute pentru a finaliza un interviu.
  • 64% din interviuri sunt făcute după ora 18:00 și în weekend-uri, acest lucru se datorează timpului pe care îl au la dispoziție oamenii pentru a susține un interviu. Tehnologia oferă acces acestor candidați la joburi, le ușurează căutarea unui job și le oferă detalii integrale ale ofertei de muncă.
  • Un recrutor are nevoie în medie de 8 minute pentru a-i spune robotului ce fel de candidați caută.
  • Imediat după, începe căutarea și intervievarea conform specificațiilor oferite de recrutor.
  • 32% din candidații livrați de Dora au fost acceptați de recrutori ca fiind eligibili pentru poziția oferită și au continuat procesul către angajare.

37% din candidații intervievați de Dora sunt respinși de recrutori pentru că:
- 7,67% vor să negocieze salariul peste ceea ce poate oferi compania
- 6,45% nu vorbeau limbă străină la nivelul solicitat de recrutor
- 5,45% nu pot ajunge la interviul final stabilit de recrutor
- 4,72% locuiesc prea departe de locul de muncă oferit
- 4,52 % au exagerat cand i-au spus Dorei câți ani de experiență
- 3,52% nu pot începe munca la data comunicată de angajator

31% dintre candidații intervievați de Dora s-au retras pentru că și-au găsit alt job.

Robotul caută candidați în Social Media, intervievează fiecare candidat conform specificațiilor primite de la companie și livrează lista scurta de candidați care cunosc detaliile jobului, care au menționat că au experiența necesară si sunt disponibili pentru angajare.

Se adaptează automat la viteza de lucru a recrutorului și îi informează atat pe candidat cât și pe recrutor despre etapa în care se află în timpul procesului de recrutare. Dora vorbește acum 7 limbi: Română, Engleză, Germană, Franceză, Olandeză, Poloneză și Portugheză.

Dora este un robot de recrutare dezvoltat de Happy Recruiter, o companie de tehnologie din Tîrgu Mureș, lansată pe 1 Martie 2018. În prezent este folosită de candidați din 27 țări și de peste 1.100 de companii din 18
țări din Europa și America de Nord.

Parallax

Vizualizari
6823
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri