Adi Iacob

VIDEO Robotul "parcagiu": Un start-up susține că poate dubla numărul locurilor de parcare în aceeași suprafață

Thumbnail

Startup-ul francez Stanley Robotics a prezentat pe aeroportul din Lyon robotul Stan, care poate ridica și parca o mașină în locul șoferului. Parcările au devenit una dintre cele mai profitabile afaceri pentru aeroporturile din toată lumea, dar multe dintre acestea nu au destul spațiu. Multe aeroporturi continuă să se dezvolte și să adauge terminale noi, ceea ce face din ce în ce mai complicată construirea mai multor locuri de parcare.

De aceea, startup-ul care a creat robotul Stan poate transforma locurile de parcare existente în "zone automate de parcare", scrie TechCrunch. Reprezentanții Stanley Robotics spun că pot crea cu 50% mai multe locuri de parcare în aceeași suprafață, deoarece atunci când aceasta devine automatizată, nu mai e nevoie de spațiul pentru circulat între mașini. 

De exemplu, dacă călătorești câteva luni, Stan îți poate pune mașina într-un colț și apoi poate parca câteva vehicule în fața mașinii tale. Stan va face mașina accesibilă cu puțin timp înainte ca tu să aterizezi pe aeroport, iar în acest fel a câștigat spațiu.

Pe aeroportul din Lyon vor exista 500 de locuri de parcare operate de startup-ul francez. Patru roboți vor lucra zi de zi pentru a muta mașinile în parcare. Administrația aeroportului și Stanley Robotics planifică deja extinderea acestui sistem la până la 6.000 de locuri de parcare.

Potrivit site-ului aeroportului, rezervarea unui spațiu de parcare pentru o săptămână în parcarea normală P5 costă 50,40 euro. Un loc de parcare în P5 +, parcarea gestionată de Stanley Robotics, costă 52,20 euro.

Parallax

Vizualizari
2064
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri