Adi Iacob

VIDEO Un robot care ajută constuctorii să verifice progresul din șantiere a câștigat o competiție de startup-uri: TechCruch Startup Battlefield

Thumbnail

Un startup care a proiectat un robot care poate produce în cateva minute o hartă 3D a unui șantier, pe care arhitecții o pot folosi pentru a verifica progresul unei constucții, a câștigat premiul de 50.000 de dolari al competiției dedicată startup-urilor ― Startup Battlefield ― organizată de publicația de tehnologie TechCrunch. În juriu s-a aflat și un român ― Andrei Braşoveanu, care este în prezent partener la biroul din Londra al fondului de investiții care a finanțat afaceri precum Facebook și UiPath ― Accel.

Supraveghetorii de șantiere pot să folosească tehnologia startup-ului Scaled Robotics pentru a verifica de exemplu grinzile construcției, pentru a se asigura că nu există probleme de siguranță.

  • Pitch-ul celor de la Scaled Robots:

Scaled Robotics s-a aflat pe lista celor cinci finaliști ai competiției, alături de GmeliusHawa DawaInovat și Stable. Aceste startup-uri și-au prezentat ideea de afacere în fața unui juriu format din Andrei Brasoveanu (Accel), Andrew Reed (Sequoia Capital), Carolina Brochado (SoftBank Vision Fund), Lila Preston (Generation Investment Management) și Mike Butcher (TechCrunch).

Brașoveanu s-a implicat, printre altele, și în investițiile Accel în compania IT UiPath, înființată la București de antreprenorii români Daniel Dines și Marius Tîrcă. Între timp, UiPath a ajuns să fie evaluată la 7 miliarde de dolari, după ce a obținut investiții totale de circa 1 miliard de dolari, inclusiv de la fondul de investiții al Google, Capital G.

Competiția Startup Battlefield a avut loc în cadrul uneia dintre cele mai mari conferințe dedicate startup-urilor ― TechCrunch Disrupt Berlin 2019. 

Și startup-urile din țară au fost reprezentante la Berlin: 17 startup-uri românești, printre care Jobful, Xvision, eNevoie, Neurolabs, dar și reprezentanți ai unor organizații precum How To Web sau Impact Hub au fost prezenți în zona expozițională a evenimentului ― Startup Alley. 

Parallax

Vizualizari
732
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri