Smile Media

[P] Cum să înveți programare și să te recalifici într-un an, la costuri de pandemie. Academia care Te Face Programator

Thumbnail

În contextul COVID-19, mare parte dintre companii au trebuit să se reinventeze pentru a supraviețui. Cei mai agili antreprenori au găsit noi modele de afaceri  și/sau soluții inovatoare pentru a se adapta cât mai bine pandemiei.  Mare parte dintre aceste companii s-au adaptat noii situații prin digitalizare și, posibil, prin această criză, nivelul de transformare spre digital al companiilor (cât și al sectorului public) a fost accelerat cu luni, dacă nu chiar ani.

Totodată, starea curentă ne-a demonstrat că, prin informatizare, unele meserii vor dispărea, iar altele se vor transforma. La acest process de transformare a profesiilor un aport tot mai important îl aduce pieței din România Academia Te Fac Programator. Proiectul, început în urmă cu doar un an de zile, de către câțiva experți în domeniul IT (doctori, doctoranzi în Computer Science), din București a prins elan la nivel national și începe să atragă tot mai multă atenția mediului privat.

Pe lângă tineri, tot mai mulţi seniori se adaptează vremurilor şi învaţă programare pentru a-şi schimba meseria. Trainerii academiei desfășoară totodată training-uri de formare în companiile partenere, pe diverse tehnologii. O primă discuție cu ei am avut imediat după lansarea proiectului, în vara anului trecut, iar aceasta este disponibilă aici: https://www.youtube.com/watch?v=91-T-DVscg0.

Pachetul de studiu cel mai popular al Academiei, denumit “Devin programator”, include un an de formare în programare, care este împărțit în 4 module de studiu, incrementale în dificultate, fiecare cu durata de 3 luni. La finalul fiecărui modul, se dă un examen de verificare cunștințe pentru promovarea în clasa următoare. Costul primelor șase luni de programare este 2000 de lei (primele două module), iar a următoarelor șase luni este de 2400 de lei (modulul 3 și modulul 4). Luând în considerare salariile actuale din IT, costul cursului se poate recupera în primele 1-2 luni de muncă în domeniu.

Dat fiind contextul actual, în prezent clasele Academiei Te Fac Programator se țin în format videoconferință, online, pe platforma CISCO WebEx. Sesiunile sunt interactive, trainerii interacționează cu studenții, lucrează colaborativ de-a lungul acestui an de programare. După trecerea acestei stări incerte la nivel național, clasele vor reveni la formatul fizic, la locațiile partenere din cele 4 orașe în care proiectul este prezent: București, Iași, Ploiești, respectiv Pitești. La finalul programului, absolvenții sunt îndrumați în găsirea primului loc de muncă în domeniul IT.

Thumbnail
Clase online – Academia Te Fac Programator

Pe lângă pachetul „Devin programator”, academia oferă totodată și module extra de programare, pentru cei care vor specializări punctuale. Module extra disponibile sunt pe direcțiile Python, respectiv Baze de date. Înscrierile pentru oricare dintre clase sunt deschise și se fac pe site-ul: https://te-fac-programator.ro/, iar pentru detalii se poate apela numărul de telefon 0744.544.560, respectiv adresa de email info@te-fac-programator.ro.

În prezent, academia are alături companii de tehnologie care susțin proiectul, contribuie activ în materialele pregătite și tehnicile de predare și, mai mult, sunt gata să cunoască absolvenții Te Fac Programator. Lista este în continuă creștere, se stabilesc constant parteneriate strategice naționale, pentru a crea un ecosistem complet de tehnologie.

Proiect este finanțat din fonduri europene prin intermediul proiectului BizPro, identificator proiect 105308.

Parallax

Vizualizari
3025
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 383
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri