Claudiu Zamfir

Profesorii din România, acces la platforme Google și Microsoft prin portalul clasaviitorului.ro

Thumbnail

Profesorii din România vor avea acces gratuit la platforme Google și Microsoft, pentru activitățile didactice, în urma unor parteneriate semnate cu Ministerul Educației și Cercetării, a informat, miercuri, instituția.

Prin memorandum, „cadrele didactice și unitățile de învățământ au acces, în mod gratuit, la toate platformele educaționale dezvoltate de cele două companii, inclusiv la programele-suport și la resursele educaționale dezvoltate de acestea”, a precizat ministerul.

Platformele G Suite for Education și Microsoft Office 365 A1 pot fi utilizate în procesul de predare, cu interfață în limba română.

Licențele se activează gratuit prin intermediul portalului clasaviitorului.ro și pot fi utilizate, tot gratuit, pe durata de funcționare a unității de învățământ, potrivit instituției.

Profesorii români vor putea:

  • să gestioneze fluxul de lucru la clasă cu ajutorul Google Classroom sau Microsoft Teams,
  • să țină videoconferințe cu ajutorul Meet sau Teams,
  • să folosească tabla virtuală cu ajutorul Google Jamboard sau Microsoft Whiteboard,
  • să aibă acces la tot ceea ce este necesar pentru a derula activitatea didactică prin aplicațiile online.

În plus, parteneriatul va asigura și instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea platformelor digitale de predare și va oferi resurse-suport elevilor și studenților, pentru ca și ei să învețe să folosească tehnologiile.

Parallax

Vizualizari
2043
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri