Adi Iacob

VIDEO Exynos 2200: Procesorul de la Samsung care aduce pe mobil tehnologii de PC Gaming și consolă

Thumbnail

Samsung a anunțat un nou procesor cu unitate grafică integrată care ar putea fi un game changer pentru jocurile pe dispozitive mobile. Compania spune că noul procesor, Exynos 2200, proiectat cu o unitate de procesare grafică Samsung Xclipse aduce în lumea mobilelor performanțele disponibile până acum doar pe desktop, laptop sau consolă: ray tracing și variable rate shading.

Sunt 2 caracteristici de finețe a imaginilor pe care Exynos 2200 promite să le aducă pe telefonul mobil.

Una se numește ray tracing iar cealaltă variable rate shading. 

Până acum puteai să folosești aceste caracteristici doar pe dispozitive dotate cu ventilatoare puternice și surse de sute de wați. Noua tehnologie dezvoltată de Samsung în colaborare cu AMD promite să aducă puterea de calcul necesară pentru ray tracing si VRS pe viitoarele telefoane smart. 

Ray tracing este o tehnologie care simulează îndeaproape modul în care se comportă lumina, în lumea reală: Astfel jocul va afișa mult mai realist reflexia, refracția și dispersia luminii.

Variable rate shading (VRS) este o caracteristică ce optimizează încărcarea procesorului grafic. Procesorul grafic e pus la lucru doar pentru acele porțiuni de imagine din joc pe care se concentrează cel mai mult atenția jucătorului, cu precădere când vine vorba despre texturi. 

În practică, gamerii se pot bucura de o grafică mai fluidă datorită îmbunătățirii framerate-ului.

Marea majoritate a gamer-ilor români se joacă de pe cel puțin 2 dispozitive, iar telefonul ocupă primul loc în topul preferințelor: 64%, potrivit unui studiu lansat de cei de la Asociaţia dezvoltatorilor de jocuri video din România.

Pe lângă noile caracteristici care îi vor face fericiți pe pasionații de jocuri, noul procesor Samsung vine la pachet cu o tehnologie ce utilizează semnalele 4G, LTE și 5G. Acest lucru crește viteza până la 10 gb.

De asemenea, Exynos 2200 vine cu o veste bună și pentru pasionații de fotografie. Samsung a reproiectat procesorul de semnal de imagine (ISP) pentru a suporta cei mai avansați senzori de imagine, capabili să ofere rezoluții de până la 200 MP.

Acestea fiind spunse, amintim că momentan ne bazăm pe ce spun inginerii companiei coreene, însă adevăratele teste vor începe în luna februarie - odată cu lansarea unui nou flagship Samsung.

Parallax

Vizualizari
785
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri