Adi Iacob

Plăți cu cardul fără POS: Aplicația prin care IMM-urile pot accepta plăți contactless cu telefonul

Thumbnail

Phos și Mastercard lansează un proiect pilot prin care introduc o soluție de plată compatibilă cu dispozitivele mobile Android, care le va permite micilor comercianți acceptarea plăților contactless, fără necesitatea unor echipamente suplimentare. Soluția poate facilita acceptarea plăților fără numerar pentru milioane de IMM-uri.

Comercianții micro, mici și mijlocii reprezintă coloana vertebrală a economiei europene, însă, în mod tradițional, modul lor de funcționare presupune exclusiv acceptarea plăților în numerar, o modalitate de plată nesigură și dezavantajoasă din pricina costurilor ascunse și a problemelor de securitate inerente.

„Astăzi, clienții oricărei firme, indiferent de mărimea acesteia, se așteaptă să li se ofere posibilitatea de a plăti în orice mod aleg. Libertatea de alegere a modalității de plată a devenit fundamentală, fapt ce a reprezentat o adevărată problemă pentru afacerile mici. Soluția oferită de phos este concepută special să se plieze pe nevoia de flexibilitate și de costuri accesibile a micilor comercianți, oferindu-le oportunitatea de a se folosi de o tehnologie deja disponibilă, precum smartphone-ul, pentru a accepta, în mod convenabil și sigur, plăți contactless”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația.

Proiectul pilot va beneficia de sprijinul Paynetics, o instutuție e-money cu licență valabilă în Uniunea Europeană, în calitate de bancă tutelară, și este programat să se deruleze până în aprilie 2020. 

Prin colaborarea cu aproximativ 200 de IMM-uri din țările participante – România, Marea Britanie, Germania și Bulgaria – se va facilita adaptarea acestei soluții de plată inovatoare în conformitate cu realitatea condițiilor pieții actuale.

Aplicația Phos este deja disponibilă în magazinul Google Play și permite tuturor dispozitivelor Android pe care este instalată să accepte, fie plăți cu carduri contactless, fie plăți prin intermediul altor dispozitive dotate cu tehnologia NFC, așa cum sunt telefoanele, ceasurile și brățările inteligente.

Printre avantajele aplicației se numără și verificarea comercianților prin intermediul unui proces complet digitalizat, care ia în considerare protocoale de prevenire a evaziunii fiscale și a spălării de bani, precum și alte reglementări locale aplicabile. 
 

Parallax

Vizualizari
3809
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri