Răzvan Tătaru

Platforma Podcasturi Google se va închide în următoarele zile, inclusiv în România

Site-ul Google Podcasts

Podcasturi Google, răspunsul gigantului tech la aplicația Apple Podcasts, va fi închisă începând din data de 2 aprilie 2024 în mai multe țări, inclusiv în România.

Aplicația „Google Podcasts” (Podcasturi Google) a început, încă din septembrie 2023, să anunțe foștii utilizatori ai acesteia că se va închide, iar funcțiile vor fi integrate în aplicația YouTube Music.

Podcasturile vor fi disponibile în YouTube Music înainte de sfârșitul acestui an, iar în primele luni ale anului 2024, vom începe să lansăm instrumente în regiunea ta cu care vei putea să transferi abonamentele la emisiunile de podcast din Podcasturi Google. În YouTube Music, vei putea să asculți podcasturile la fel ca în Podcasturi Google, fără să ai nevoie de un abonament cu plată”, scria Google utilizatorilor într-un email.

Acesta este unul dintre ultimele demersuri ale companiei de a muta serviciile audio într-o singură aplicație, respectiv în YouTube Music, potrivit TechCrunch. În anul 2020, „Muzică Google Play” a fost închisă în favoarea aplicației noi, cu posibilitatea de a muta melodiile cumpărate anterior în noua platformă.

Google oferă mai mult timp utilizatorilor să-și mute datele din Podcasts în YouTube Music, până în luna iulie 2024.

Google Podcasts, deși a existat pe piață încă din 2019, în formă web, așa cum a fost găsit pentru prima dată de The Verge, a fost folosit de puțini utilizatori în favoarea soluției Apple, aplicației Spotify și a platformei YouTube.

Tot pe YouTube a început să ia amploare și fenomenul podcast în România, încă din anul 2020, fiind cea mai folosită platformă pe care românii urmăreau noul format media în anul respectiv (peste 90%), așa cum am mai scris pe StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
129
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri