Răzvan Tătaru

Platforma BeReal a fost cumpărată pentru 500 milioane EUR

Aplicația BeReal pe telefon

Aplicația de poze efemere BeReal a fost cumpărată de dezvoltatorul francez de aplicații Voodoo pentru suma de 500 milioane EUR, potrivit The Verge.

Platforma socială prin care oamenii trimiteau poze instant prietenilor sau cunoscuților a înregistrat o stagnare a creșterii numărului de utilizatori în martie 2024, potrivit surselor citate de Business Insider.

Voodoo susține, în anunțul oficial, că BeReal are peste 40 milioane utilizatori activi, din care jumătate o folosesc de cel puțin 6 ori pe săptămână.

Dezvoltatorul francez de aplicații are în plan pentru BeReal inovarea prin noi funcții și reorientarea către creșterea platformei prin marketing organic și plătit.

BeReal a fost fondată în anul 2019 și lansată în anul 2020 de dezvoltatorii francezi Alexis Barreyat și Kévin Perreau. Platforma a luat amploare în rândul tinerilor din generația Z, în anul 2022, dar interesul a scăzut în timp.

Barreyat își pierde rolul de director general (CEO) al aplicației în urma tranzacției, iar în locul lui vine Aymeric Roffé, CEO-ul aplicației sociale deținută de Voodoo, Wizz.

Ce diferențiază BeReal de alte aplicații sociale

Platforma socială a devenit cunoscută pentru conceptul ei unic – utilizatorii primesc o notificare zilnic, moment din care au 2 minute la dispoziție să facă două poze, una selfie și una simplă. Aceștia pot vedea pozele prietenilor, pot da reacții „reale” (utilizând camera selfie) și pot comenta, iar pozele rămân până la următoarea notificare.

De la lansare, au fost introduse mai multe funcții pentru a încerca să facă utilizatorii să petreacă mai mult timp, cum ar fi grupuri private cu BeReal-uri separate, mai multe poze încărcate pe zi, integrare cu aplicațiile de muzică Spotify și Apple Music și RealPeople, adică un feed cu poze făcute de celebrități și branduri.

Parallax

Vizualizari
592
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri