Redactia StartupCafe.ro

Nvidia va lansa în 2026 o nouă platformă pentru cipuri AI, numită Rubin

nvidia-dreamstime.jpg

Directorul general al Nvidia, Jensen Huang, a declarat duminică că platforma pentru cipuri de inteligenţă artificială (AI) de nouă generaţie a companiei se numeşte Rubin şi va fi lansată în 2026, transmite Reuters, citată de News.ro.

Familia de cipuri Rubin va include cipuri grafice noi (GPU) şi procesoare centrale (CPU), precum şi cipuri de reţea, a declarat Huang la Universitatea Naţională din Taiwan din Taipei, în cadrul târgului Computex.

Cu toate acestea, Huang a oferit puţine detalii.

Noul procesor se va numi Versa, iar noile cipuri grafice care sunt folosite pentru a alimenta aplicaţiile AI vor include o memorie cu lăţime de bandă mare, de următoarea generaţie, realizată de SK Hynix, Micron şi Samsung.

Huang a spus că Nvidia intenţionează acum să lanseze o nouă familie de cipuri AI în fiecare an, accelerându-şi programul de lansare anterior, care avea loc la aproximativ doi ani odată.

Dominând aproximativ 80% din piaţa de cipuri AI, Nvidia se află într-o poziţie unică atât ca cel mai mare facilitator, cât şi ca beneficiar al dezvoltării AI în creştere.

Parallax

Vizualizari
136
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 022
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri