Răzvan Tătaru

Mini-computerul Raspberry Pi s-a listat pe Bursa de la Londra. Prețul acțiunilor a crescut

Computere Raspberry Pi pe laptop

Compania producătoare de mini-computere Raspberry Pi s-a listat pe Bursa de la Londra, la prețul de 2,8 lire sterline pe acțiune (3,32 EUR), potrivit TechCrunch.

În urma ofertei publice inițiale, compania valora 542 milioane lire sterline (aproximativ 643 milioane EUR).

La scurt timp după aceea, acțiunile companiei au crescut cu 32% la 3,7 lire sterline (4,41 EUR).

Raspberry Pi ar putea să strângă peste 156,96 milioane lire sterline (200 milioane dolari) în timpul procesului său de IPO, potrivit sursei citate.

Momentan, investitorii retail nu pot cumpăra acțiuni Raspberry Pi, deoarece doar anumiți acționari instituționali pot tranzacționa acțiunile companiei. Aceștia vor putea să cumpere și să vândă acțiuni începând de vineri.

Fundația și compania Raspberry Pi sunt cunoscute pentru mini-computerele ieftine și eficiente din punct de vedere energetic, care pot fi programate pentru a îndeplini tot felul de sarcini.

Raspberry Pi Ltd, compania publică, este firma Fundației Raspberry Pi. Fundația își dorește să simplifice învățarea programării prin intermediul acestor computere accesibile.

Dispozitivele au devenit populare printre pasionații de tehnologie, iar de curând, multe companii industriale au început să integreze Raspberry Pi în dispozitivele și facilitățile lor.

Compania susține că segmentul industrial reprezintă două treimi din vânzări, potrivit unei postări de pe site-ul oficial care anunța listarea pe bursă.

Raspberry Pi a vândut peste 60 milioane unități de la înființare, acum 16 ani. Numai în 2023, Raspberry Pi a avut afaceri de aproape 266 milioane dolari, o creștere de 41% de la an la an față de 2022, potrivit CNBC.

Fundația rămâne principalul acționar al Raspberry Pi Ltd. Alți acționari strategici ai companiei includ ARM și Sony Semiconductor Solutions Corporation, o subsidiară a Sony care produce senzori de imagine pentru telefoane inteligente și alte componente.

Parallax

Vizualizari
583
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri