Redacția StartupCafe.ro

Microsoft va vinde aplicația de chat și video Teams separat de suita Office/MS365 la nivel global

Microsoft Teams pe mai multe dispozitive, telefon, tabletă, laptop

Microsoft va comercializa aplicaţia de chat şi video Teams separat de produsele Microsoft 365 (Office), la nivel global, a anunţat luni gigantul tech din SUA, la jumătate de an după ce a separat cele două produse în Europa, în încercarea de a evita o posibilă amendă antitrust a UE, potrivit News.ro, care citează Reuters.

Comisia Europeană investighează legătura dintre Office şi Teams încă de la o plângere din 2020, făcută de Slack, aplicaţia de mesagerie concurentă pentru spaţiul de lucru deținută de Salesforce.

Teams, care a fost adăugat gratuit la Office 365 în 2017, a înlocuit Skype for Business şi a devenit popular în timpul pandemiei, parțial datorită videoconferinţelor sale.

Cu toate acestea, rivalii au spus că împachetarea produselor împreună oferă Microsoft un avantaj nedrept.

Compania a început să vândă cele două produse separat în UE şi Elveţia la 1 octombrie 2023.

„Pentru a asigura claritate pentru clienţii noştri, extindem paşii pe care i-am făcut anul trecut pentru a separa Teams de M365 şi O365 din Spaţiul Economic European şi Elveţia către clienţii la nivel global”, a spus un purtător de cuvânt al Microsoft.

„Acest lucru abordează, de asemenea, feedbackul din partea Comisiei Europene, oferind companiilor multinaţionale mai multă flexibilitate atunci când doresc să-şi standardizeze achiziţiile în diferite zone geografice”

După ce Microsoft Teams a fost separat de Microsoft 365 şi Office Suites din Europa, în octombrie 2023, platforma a văzut că dimensiunea bazei sale de utilizatori rămânând în mare parte neschimbată, conform datelor Sensor Tower.

Potrivit estimărilor companiei de informaţii de piaţă, aplicaţia mobilă Microsoft Teams a avut în primul trimestru al anului 2024 un număr de utilizatori activi lunar relativ constant, comparativ cu trimestrul al patrulea din 2023, ambele la 19 milioane.

Microsoft a declarat într-o postare pe blog că introduce o nouă gamă de suite comerciale Microsoft 365 şi Office 365, care nu includ Teams, în regiuni din afara SEE (Spaţiul Economic European) şi Elveţia, precum şi o nouă ofertă autonomă Teams pentru clienţii Enterprise din aceleaşi regiuni.

Începând cu 1 aprilie, clienţii pot fie să-şi continue acordul actual de licenţă, să reînnoiască, să actualizeze sau să treacă la noile oferte.

Pentru clienţii comerciali noi, preţurile pentru Office fără Teams variază de la 7,75 dolari la 54,75 dolari, în funcţie de produs, în timp ce Teams singur va costa 5,25 dolari.

Compania nu a dezvăluit preţurile pentru produsele actuale pentru serviciile combinate.

Separarea făcută de Microsoft ar putea să nu fie suficientă pentru a evita acuzaţiile antitrust ale UE, care vor fi probabil trimise companiei în lunile următoare, deoarece rivalii critică nivelul taxelor şi capacitatea serviciilor de mesagerie de a funcţiona cu aplicaţiile web Office în propriile servicii, au spus surse.

„Această mişcare s-ar putea să nu împiedice complet un control suplimentar al autorităţilor de reglementare, dar arătând autorităţilor de reglementare că Microsoft este dispusă să fie proactivă ar putea în continuare să atenueze poziţia autorităţilor de reglementare”, potrivit lui Gil Luria, analist senior de software la D.A. Davidson.

Compania Microsoft, care a acumulat  în ultimul deceniu amenzi antitrust ale UE de 2,2 miliarde EUR pentru legarea sau gruparea a două sau mai multe produse împreună, riscă o amendă de până la 10% din cifra de afaceri anuală globală dacă va fi găsită vinovată de concurență neloială (antitrust).

Parallax

Vizualizari
116
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 882
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri