Redacția StartupCafe.ro

Microsoft lucrează la un model nou de Inteligență artificială pentru a concura cu OpenAI (ChatGPT) și Google

Microsoft face concedieri

Microsoft pregăteşte, la nivel intern, un nou model de limbaj IA suficient de mare pentru a concura cu cele ale Google, parte a grupului Alphabet, şi OpenAI, potrivit News.ro, care citează Reuters.

Noul model, denumit intern MAI-1, este supravegheat de noul angajat Mustafa Suleyman, cofondatorul Google DeepMind şi fostul CEO al startupului AI Inflection, se arată în articolul The Information, citând doi angajaţi ai Microsoft care cunosc acest efort.

Scopul exact al modelului nu a fost încă determinat şi va depinde de cât de bine funcţionează.

Microsoft ar putea prezenta noul model imediat după conferinţa pentru dezvoltatori Build, de la sfârşitul acestei luni.

Microsoft a refuzat să comenteze atunci când a fost contactată de Reuters.

MAI-1 va fi „mult mai mare” decât modelele anterioare mai mici, open source, pe care Microsoft le-a antrenat anterior, ceea ce înseamnă că va fi mai scump.

Microsoft a lansat luna trecută un model mai mic de inteligenţă artificială numit Phi-3-mini, deoarece urmăreşte să atragă o bază mai largă de clienţi cu opţiuni accesibile.

Compania a investit miliarde de dolari în OpenAI şi a implementat tehnologia producătorului ChatGPT în suita sa de software de productivitate.

Microsoft a pus deoparte un grup mare de servere echipate cu unităţi de procesare grafică Nvidia, împreună cu cantităţi mari de date, pentru a îmbunătăţi modelul.

MAI-1 va avea aproximativ 500 de miliarde de parametri, în timp ce GPT-4 OpenAI are 1.000 de miliarde de parametri, iar Phi-3 mini măsoară 3,8 miliarde de parametri.

Microsoft l-a numit pe Suleyman în martie ca şef al unităţii AI pentru consumatori, secțiune nou creată, şi a angajat câţiva angajaţi ai Inflection.

Noul model nu este preluat de la Inflection, deşi se poate baza pe datele de antrenament de la pornire, a adăugat articolul.

Parallax

Vizualizari
108
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 022
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri