Adi Iacob

Microsoft Excel adaugă bitcoin în lista de valute

Thumbnail

Microsoft a susținut de mult timp bitcoin, iar acum adaugă simbolul criptomonedei ca opțiune în lista de valute a programului Microsoft Office Excel. Compania de tehnologie a inclus simbolul bitcoin (BTC) în cea mai recentă actualizare a Excel, deși acest lucru nu a fost confirmat direct de Microsoft.

Vestea a apărut în urma unei postări pe Reddit, în care utilizatorul "thepowerx" a susținut că bitcoin va fi inclus ca monedă acceptată în Excel în viitor. 

StartupCafe a verificat versiunea Office 2019 a software-ului produs de compania americană - utilizatorii care au această versiune, au opțiunea de a selecta bitcoin ca valută în formulele de calcul. Interesant este faptul că nici o altă criptomonedă nu pare să fi fost inclusă în actualizare.

Thumbnail

Adăugarea simbolului în programele sale ar fi în concordanță cu apropierea treptată a Microsoft față de bitcoin de-a lungul anilor. Gigantul american a început să accepte plăți în bitcoin pentru produsele sale în 2014, fiind una dintre primele companii mari care a făcut acest lucru. Ulterior, la începutul anului trecut (ianuarie 2018), Microsoft a încetat să mai accepte plăți în bitcoin, a relatat Bleeping Computer și au confirmat utilizatorii de pe Reddit, decizia fiind un răspuns la comisioanele ridicate pentru tranzacții și la volatilitatea prețului criptomonedei din acea perioadă.

Mai recent, compania s-a implicat în lansarea platformei de plăți în bitcoin Bakkt, alături de Intercontinental Exchange - proprietarul Bursei de Valori din New York și Starbucks, potrivit Business Insider.
 

Parallax

Vizualizari
605
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri