Răzvan Tătaru

Microsoft lansează oficial „Copilot”, un asistent bazat pe inteligență artificială

Thumbnail

Utilizatorii Windows vor putea încerca noul asistent AI, care va fi disponibil în sistemul de operare, în Microsoft 365 (Office), în Edge și în Bing.

„Microsoft Copilot” este asistentul bazat pe inteligență artificială care oferă suport în produsele principale ale companiei. Acesta a fost anunțat joi, în cadrul evenimentului de lansare al gigantului american.

Astfel, „Copilot” va fi integrat în suita Microsoft 365, adică în Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams și altele, unde poate sugera formulări diferite pentru email-uri, poate genera texte din documente locale sau din cloud și poate analiza date.

Totodată, utilizatorii Enterprise vor primi acces la un robot conversațional care lucrează cu aplicațiile business din noiembrie, arată o postare de pe blogul oficial.

Outlook primește funcția „Sound like me”, care lasă asistentul să analizeze stilul utilizatorilor de a scrie email-uri, pe baza căruia Copilot poate scrie schițe.

Asistentul, disponibil în Windows ca buton separat în taskbar, poate rezuma informații, căuta informații pe internet, organiza spațiul de lucru și poate modifica setări ale dispozitivului, cum ar fi schimbarea modului de afișare a aplicațiilor (light/dark mode).

În plus, „Copilot” poate înlătura fundalul din capturile de ecran și din pozele încărcate în platformă.

Aplicația Paint primește editare în straturi și tool-uri generative bazate pe inteligență artificială, iar aplicația de galerie poate accentua subiectul pozelor prin AI.

În browser-ul Edge și, implicit, în Bing, „Copilot” poate oferi informații detaliate și poate genera imagini cu ajutorul Bing Image Generator. Unealta va primi o actualizare cu DALL.E 3, o nouă versiune a modelului dezvoltat de OpenAI. Totodată, asistentul poate oferi sfaturi de cumpărături online, prin afișarea celor mai mici prețuri valabile pentru articolele cerute de către utilizatori.

Designer, unealta de creație lansată anul acesta, primește și ea actualizarea la modelul DALL.E 3, prin care va putea să extindă imaginile în afara marginilor sau să creeze obiecte noi în cadrul imaginilor existente. În plus, aceasta va fi integrată în suita office pentru consumatorii de rând.

„Copilot” va fi valabil începând cu actualizarea Windows 11 din data de 26 septembrie, iar integrarea sa cu celelalte servicii Microsoft va veni în lunile următoare.

Parallax

Vizualizari
1237
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri