Denisa Crăciun

Noi modalități de verificare a vârstei pentru utilizatorii Instagram, inclusiv în România

Thumbnail

Instagram cere de ani de zile utilizatorilor să declare data nașterii atunci când își fac un cont pe platformă, astfel că Meta, compania din spatele aplicației, a luat ceva măsuri: de luni, se lansează în România o nouă modalitate de a verifica dacă userii de pe populara rețea socială sunt adolescenți sau adulți.

De acum înainte, când cineva va vrea să își editeze data nașterii pe Instagram, va fi nevoit să își verifice vârsta prin unul dintre cele două opțiuni:

  1. să încarce actul de identitate;
  2. să încarce un selfie video – aceasta este o nouă tehnologie care estimează vârsta pe baza trăsăturilor faciale.

Încă de anul trecut, din 2021, persoanele care nu au furnizat inițial data nașterii au fost rugate să o facă pentru a putea utiliza în continuare Instagram. 

„Ne dorim ca toți utilizatorii să experimenteze Instagram într-un mod personalizat, ceea ce înseamnă că trebuie să le cunoaștem vârsta – iar aceasta este o provocare în industria noastră. Acesta este motivul pentru care anunțul de astăzi reprezintă un pas atât de important”, a spus Tara Hopkins, Public Policy Director la Instagram.

Înțelegerea vârstei utilizatorilor de internet este o provocare pentru întreaga industrie.

Meta se concentrează de ceva timp pe acest lucru, în timp ce la nivel de industrie se încearcă găsirea de noi modalități de verificare a vârstei unui utilizator atunci când nu are un act de identitate (așa cum mulți oameni, inclusiv adolescenți, nu au).

Meta colaborează cu compania Yoti, care folosește apoi învățarea automată pentru a obține o estimare a vârstei persoanei.

Yoti este verificat de Age Check Certification Scheme, furnizor de verificare a vârstei pentru mai multe industrii din întreaga lume și a fost susținut public de experți, precum autoritatea de reglementare din Germania KJM.

Dacă utilizatorul optează pentru înregistrarea unui video, acesta va fi trimis doar către Yoti.

Tehnologia estimează apoi vârsta pe baza trăsăturilor feței și trimite această estimare. Apoi atât Meta, cât și Yoti șterg imaginea. Tehnologia nu recunoaște identitatea utilizatorului, ci doar vârsta. Puteți afla mai multe despre cum funcționează această tehnologie de aici.

„Estimarea vârstei pe baza trăsăturilor faciale este o soluție de menținere a confidențialității. A fost creată pentru a oferi tuturor o modalitate sigură prin care să își prezinte vârsta fără a fi nevoie de nume sau un document de identitate. Tehnologia poate permite minorilor să acceseze conținut adecvat vârstei lor, protejând în același timp confidențialitatea utilizatorilor. Anunțul de astăzi este un alt pas în direcția corectă de creare a unui mediu online mai sigur” - a spus Julie Dawson, Chief Policy and Regulatory Officer la Yoti.

Parallax

Vizualizari
255
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri