Denisa Crăciun

FOTO Meta lansează și pe Instagram funcția ce ajută la găsirea copiilor pierduți

Thumbnail

Meta a lansat miercuri, 1 iunie, Amber Alerts, o funcție ce permite oamenilor să vadă și să distribuie informații despre copiii dispăruți din zona lor, și pe Instagram.

Funcția va fi disponibilă în săptămânile următoare în 25 de țări, inclusiv în România. Prima dată, Meta a lansat Amber Alerts în 2015, pe Facebook, iar de atunci, alertele au contribuit la soluționarea a sute de cazuri de copii aflați în pericol, atât în SUA, cât și în întreaga lume.

Thumbnail
Sursă foto: Meta

Alerta va conține detalii despre copil, precum fotografia, descrierea și locul răpirii și alte informații utile care vor fi disponibile la acel moment. De asemenea, utilizatorii vor putea distribui alerta către prieteni, pentru ca aceasta să ajungă la cât mai multe persoane.

Thumbnail
Sursă foto: Meta

Funcția a fost dezvoltată în parteneriat cu o serie de organizații ca Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați (NCMEC) din Statele Unite, Centrul Internațional pentru Copii Dispăruți și Exploatați, Agenția Națională de Combatere a Criminalității Organizate din Marea Britanie, Biroul Avocatului Poporului din Mexic sau Poliția Federală din Australia.

„Aceste alerte sunt rare și specifice zonei de căutare. Dacă primiți una, înseamnă că există o căutare activă a unui copil dispărut în apropiere. Pentru a ști cui să arătăm aceste alerte, folosim o varietate de indicatori, inclusiv orașul pe care îl menționați în profilul dvs., adresa dvs. IP și serviciile de localizare (dacă le aveți activate)”, arată Instagram într-o postare pe blogul său.

Funcția Amber Alerts pe Instagram va fi disponibilă în  Argentina, Australia, Belgia, Bulgaria, Canada, Ecuador, Grecia, Guatemala, Irlanda, Jamaica, Coreea, Lituania, Luxemburg, Malaezia, Malta, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, România, Africa de Sud, Taiwan, Ucraina, UK, Emiratele Arabe Unite și SUA, urmând ca mai târziu să fie valabilă și în alte state.

„Știm că șansele de a găsi un copil dispărut cresc atunci când mai mulți oameni sunt în alertă, mai ales în primele ore. Cu această actualizare, dacă o alertă AMBER este activată de forțele de ordine și vă aflați în zona de căutare identificată, alerta va apărea acum în feedul dumneavoastră de pe Instagram”, a mai transmis Instagram într-o postare pe blogul său semnată de Emily Vacher, Director of Trust and Safety, Meta, într-o postare pe blogul rețelei sociale.

Parallax

Vizualizari
287
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri