Denisa Crăciun

Meta (Facebook), Match (Tinder), Coinbase și alte companii, alianță pentru combaterea fraudelor online

Insta și Tinder

Mai mulți giganți tech, printre care Meta, compania din spatele Facebook, Instagram, WhatsApp și altele, Match (Tinder) și Coinbase, colaborează cu scopul de a lupta împotriva fraudelor online de pe aplicațiile de dating, social media și crypto.

„Tech Against Scams” va ajuta la prevenirea și combaterea fraudelor online care vizează utilizatorii din diverse industrii, a anunțat, marți, grupul Match. Printre altele, companiile tech vor colabora pentru a recomanda măsuri împotriva instrumentelor utilizate de escrocii online.

„Escrocii și grupurile infracționale organizate din spatele schemelor precum „pig butchering” (întâlnită de obicei în domeniul crypto; escrocii câștigă încrederea victimei și o conving să investească tot mai mult în schema propusă de ei - n.r.) vizează oamenii care folosesc mai multe servicii online, fiind dificil pentru orice companie să vadă imaginea completă a activității rău intenționate și să se bazeze pe fiecare dintre noi cei care lucrăm în domeniu”, a spus Guy Rosen, Chief Information Security Officer la Meta.

De asemenea, Philip Martin, Chief Security Officer la Coinbase, spune că „schemele de fraudă devin din ce în ce mai sofisticate”, astfel că este nevoie ca „liderii din industrie să se unească pentru a combate fraudele și a asigura un mediu digital mai sigur” pentru utilizatorii lor.

Din „Tech Against Scams” vor face parte și Kraken, Ripple și exchange-ul crypto Gemini.

Parallax

Vizualizari
76
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri