Redacția StartupCafe.ro

Meta (Facebook) a lansat primele versiuni ale modelului de inteligență artificială Llama 3

Modelul de inteligență artificială Llama, făcut de Meta (Facebook)

Compania lui Zuckerberg a lansat versiuni timpurii ale celui mai recent model lingvistic al său, Llama 3, şi un generator de imagini care actualizează imaginile în timp real, la solicitarea utilizatorilor, potrivit News.ro, care citează Reuters.

Modelele vor fi integrate în asistentul său virtual Meta AI, pe care compania îl prezintă drept cel mai sofisticat dintre serviciile gratuite deja existente, invocând comparaţii de performanţă pe subiecte precum raţionamentul, codificarea şi scrierea creativă faţă de ofertele rivalilor, inclusiv Google şi startupul francez Mistral AI.

Asistentul Meta AI actualizat va primi o poziţie mai proeminentă în aplicaţiile Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger ale Meta, precum şi un nou site web independent care îl poziţionează să concureze mai direct cu ChatGPT.

Meta s-a străduit să promoveze produsele AI generative către miliardele sale de utilizatori, pentru a contesta poziţia de lider a OpenAI asupra tehnologiei, implicând o revizuire costisitoare a infrastructurii de calcul şi consolidarea echipelor de cercetare şi produse anterior distincte.

Gigantul şi-a lansat în mod deschis modelele Llama pentru a fi utilizate de către dezvoltatorii care creează aplicaţii cu inteligență artificială, ca parte a efortului său de recuperare a terenului.

Meta a echipat Llama 3 cu noi capacităţi de codare pe computer şi i-a alimentat imagini precum şi text în timpul antrenamentului, deşi pentru moment modelul va scoate doar text, a declarat Chris Cox, director de produs Meta, într-un interviu.

Raţionamentul mai avansat, cum ar fi capacitatea de a crea planuri mai lungi în mai mulţi paşi, vor urma în versiunile ulterioare, a adăugat el.

Versiunile planificate pentru lansare în lunile următoare vor fi, de asemenea, capabile de „multimodalitate”, ceea ce înseamnă că pot genera atât text, cât şi imagini, a spus Meta în postările de pe blog.

Parallax

Vizualizari
136
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 949
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri