Redacția StartupCafe.ro

Meta a lansat aplicația Threads. ”Rivala” Twitter are deja milioane de abonați

aplicatie meta

Meta a lansat noua sa reţea socială, Threads, o platformă de „microblogging” cu caracteristici similare cu cele ale Twitter.

„Bine aţi venit pe Threads!”, a scris Mark Zuckerberg, directorul general al Meta, pe contul său de Threads, un mesaj care a adunat câteva mii de aprecieri în doar câteva minute, conform AFP, citat de News.ro. 

Zuckerberg a anunţat că cinci milioane de conturi au fost create pe noua reţea socială Threads în patru ore.

„Tocmai am depăşit 5 milioane de înscrieri în primele patru ore” a postat Zuckerberg pe contul său oficial de Threads. 

Această nouă platformă inspirată de Twitter este prezentată ca o aplicaţie de conversaţie scrisă pentru Instagram, cealaltă reţea socială a Meta. Threads nu a fost încă lansată în Europa.

Postările de pe Threads pot avea 500 de caractere, faţă de 280 pentru majoritatea utilizatorilor Twitter, şi pot fi postate videoclipuri de până la cinci minute, în timp ce o postare poate fi partajată ca link pe alte platforme.

Utilizatorii pot să dea unfollow, să blocheze, să restricţioneze sau să raporteze alte persoane. De asemenea, pot filtra răspunsurile care conţin anumite cuvinte.

„Aplicaţia de conversații pe bază de text a Instagram”, este descrierea Threads pe App Store, magazinul de aplicații al Apple.

„Sperăm că (Threads) să fie o platformă deschisă şi primitoare pentru discuţii”, a scris şeful Instagram, Adam Mosseri. „Dacă asta vă doriţi şi voi, cea mai bună cale este să să fiţi binevoitori”. 

Mosseri a mai spus că Meta trebuie să aștepte aprobarea de la Bruxelles pentru lansa Threads în Europa. 

„Eram îngrijorat că fereastra noastră se va închide, pentru că momentul este important„, a explicat el pentru site-ul specializat Platformer, mai arată sursa citată.

Prezentarea acestei noi aplicaţii pare a fi similară cu cea a Twitter, cu un fir general care cuprinde deja numeroase conturi ale unor actori instituţionali, printre care Netflix şi site-ul de ştiri de specialitate The Hollywood Reporter.

Sâmbătă, acţionarul majoritar Elon Musk a anunţat introducerea, oficial cu titlu provizoriu, a unei limitări a numărului de mesaje care pot fi vizualizate pe contul de Twitter pe zi, ceea ce a luat prin surprindere utilizatorii, agenţii de publicitate şi dezvoltatorii.

Această decizie vine după alte câteva care nu au fost prea bine primite de când miliardarul a preluat controlul Twitter, printre care transformarea verificării conturilor într-un serviciu plătit şi concedierea aproape a tuturor echipelor de moderare a conţinutului.

Threads permite utilizatorilor Instagram să se autentifice cu acreditările lor existente pentru a posta conţinut pe noua platformă.

Parallax

Vizualizari
255
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.92

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 826
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri