O companie chineză de mașini electrice, care se „bate” cu Tesla, a obținut o nouă finanțare, de 500 milioane dolari
Powered By
Claudiu Zamfir

O companie chineză de mașini electrice, care se „bate” cu Tesla, a obținut o nouă finanțare, de 500 milioane dolari

Thumbnail

Un startup chinezesc de producție de vehicule electrice, care s-a confruntat și cu acuzații de furt de tehnlogie de la Tesla, a obținut luni o nouă finanțare de la investitori, de 500 de milioane de dolari.

Potrivit TechCrunch.com, startup-ul Xpeng ajunge astfel la finanțări de capital de risc de 1,7 miliarde de dolari, în cei 6 ani de existență. Firma a fost fondată la Guangzhou, în anul 2014, de miliardarul chinez He Xiaopeng, alături de 3 cofondatori: Xia Heng, He Tao și Yang Chunlei. He Xiaopeng, care conduce acum  Xpeng, a fost executiv în colosul e-commerce Alibaba.

În ianuarie 2019, compania americană de mașini electrice Tesla, liderul mondial în domeniu, a intentat proces unui fost inginer al său, Guangzhi Cao, pe care l-a acuzat că, înainte să părăsească firma, ar fi copiat 300.000 de fișiere referitoare la sistemul de autopilot al mașinilor electrice americane, conform Reuters.

După ce a plecat de la Tesla, Guangzhi Cao s-a dus la Xpeng, dar startup-ul chinez a negat că ar fi știut despre ceea ce a făcut inginerul. La rândul său, Guangzhi Cao a recunoscut că a descărcat coduri-sursă ale tehnologiei Tesla, dar a susținut că le-a șters înainte să plece din compania americană, conform Bloomberg.

Parallax

Vizualizari
5779
Conţinut
Parerea ta despre articol
Smart Tech

Changeneers caută acele proiecte și soluții care pot avea un impact real pozitiv asupra comunității. www.changeneers.ro
Secțiunea Smart Tech este susținută de Samsung.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri