Raluca Abrihan

Amazon pregăteşte livrarea cu drone prin Amazon Prime

Thumbnail

În câteva luni, cel mai mare retailer din lumea ar putea da startul livrărilor cu drone. Amazon a anunţat lansarea proiectului Prime Air, prin care vor să livreze comenzi cu drone care pot transporta colete de peste 2,2 kilograme, la distanţe de până la 24 de kilometri, în circa 30 de minute.

Anunţat încă din 2013, proiectul Prime Air a fost dezvoltat de Amazon în secret până acum. Dronele prezentate de compania americană la conferinţa Re:MARS din Las Vegas pot transporta colete de peste 2,2 kilograme la distante de până la 24 de kilome, în circa 30 de minute. Dronele se decolează vertical, asemeni elicopterelor, dar odată ridicate pot zbuza asemeni unor avioane Lockheed Martin F-35 Lightning II, notează BusinessInsider.com.

Dronele pot fi controlate cu ajutorul unor senzori, care pot, de asemenea, detecta obstacolele din calea dronelor, precum cabluri, coşuri de fum şi alte obiecte, în timp real, pentru a evita accidentele. Softul cu care sunt dotate foloseşte tehnologii precum machine learning şi inteligenţa artificială care vor duce la îmbunătăţirea în timp a acestui serviciu şi îl vor face tot mai sigur.

Prima testarea a acestui serviciu de livrare a fost făcută de Amazon în 2016, în Marea Britanie. Compania a mai anunţat că va începe livrările cu drone în câteva luni.

Amazon nu este prima companie care testează astfel de soluţii. Anul trecut, firma de curierat UPS a anunțat că a testat o dronă care se lansează de pe plafonul unui furgon de coletărie, livrează autonom un colet spre o adresă de reședință și revine la vehicul în timp ce curierul continuă traseul pentru a face o altă livrare. Drona HorseFly, testată de UPS, este alimentată prin baterie şi se reîncarcă cât timp este andocată. Are o autonomie de zbor de 30 de minute și poate transporta un colet care cântărește până la 4,5 kg.

Parallax

Vizualizari
921
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri