Răzvan Tătaru

Jon Bon Jovi, Nicki Minaj, Katy Perry și alți artiști se opun folosirii iresponsabile a inteligenței artificiale

Colaj Jon Bon Jovi, Nicki Minaj și Katy Perry

Peste 200 artiști au semnat o scrisoare prin care cer companiilor de tehnologie, dezvoltatorilor de inteligență artificială și platformelor digitale de muzică să oprească folosirea IA în moduri în care ar putea încălca drepturile de autor.

Inteligența artificială reprezintă un risc pentru artiști dacă este folosită în mod iresponsabil, susțin peste 200 artiști într-o scrisoare deschisă, printre care Billie Eilish, Imagine Dragons, Jon Bon Jovi, Katy Perry și Nicki Minaj.

„Unele dintre cele mai mari și cele mai puternice companii folosesc munca noastră, fără permisiune, pentru a antrena modele AI”, se arată în scrisoare.

Pentru mulți muzicieni, artiști și scriitori care abia reușesc să se întrețină, asta ar fi catastrofal

Mai multe companii lucrează la, sau oferă deja, modele de inteligență artificială care pot crea melodii pe baza unor cerințe.

De exemplu, Adobe a prezentat, acum o lună, un program de generare de muzică, Meta a prezentat AudioCraft încă din august 2023, așa cum am mai scris pe StartupCafe.ro, iar Microsoft Copilot are parteneriat cu Juno, o aplicație de generare de muzică, printre altele.

Trebuie să oprim acest atac asupra creativității umane. Trebuie să ne protejăm împotriva utilizării abuzive a inteligenței artificiale care fură vocile și imaginile artiștilor profesioniști, încalcă drepturile creatorilor și distruge ecosistemul muzical”, susțin artiștii.

Pe lângă reprezentanții industriei muzicale, scriitorii și-au exprimat și ei îngrijorarea în luna iulie 2023, când peste 8.500 autori au semnat o scrisoare deschisă împotriva utilizării cărților în antrenarea modelelor IA.

Parallax

Vizualizari
118
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri