Adi Iacob

Jaguar Land Rover vrea să ofere șoferilor criptomonede în schimbul datelor din trafic

Thumbnail

Jaguar Land Rover ar putea oferi în curând recompense în criptomonede șoferilor pentru date din trafic. În prezent, producătorul de automobile experimentează tehnologia blockchain, prin care șoferii pot trimite automat date privind starea drumurilor către furnizorii de servicii de navigație sau autorităților locale și, la rândul lor, să primească monede virtuale IOTA. 

Inițiativa vine printr-un parteneriat cu organizația non-profit IOTA, potrivit reprezentanților Jaguar Land Rover, citați de CoinDesk.

Utilizând tehnologia "smart wallet" (portofel inteligent - FOTO), câștigurile în monede virtuale ale șoferilor pot fi folosite pentru cafea sau pentru a plăti taxe, parcări și încărcări electrice, spun reprezentanții companiei. De asemenea, portofelele pot fi alimentate folosind metode de plată convenționale.

Oficialii Jaguar au spus că mașinile vor fi echipate cu senzori (IoT) pentru a furniza date prin intermediul registrelor "Tangle" ale IOTA, inclusiv mesaje. Aceasta vor fi apoi transmise autorităților locale. De exemplu, autovehiculele ar putea anunța dacă un copac blochează un drum sau dacă a avut loc un accident și poate furniza informații exacte despre vreme.

  • Tehnologia blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Programul pilot este condus de centrul de inginerie software auto din Shannon, Irlanda, care deja a integrat tehnologia pe mai multe vehicule, inclusiv pe Jaguar F-PACE și Range Rover Velar. 

"În viitor, o mașină autonomă ar putea să meargă la o stație de încărcare, să se reîncarce și să plătească, în timp ce proprietarul său ar putea alege să participe la economia colaborativă (sharing economy) - câștigând recompense din schimbul de date utile, cum ar fi avertizarea altor autoturisme de blocaje în trafic", a explicat Russell Vickers, software architect în cadrul programului dezvoltat de Jaguar.

În 2017, startup-ul finanțat de Jaguar Land Rover - DOVU - intenționa, de asemenea, să lanseze o platformă pentru a recompensa utilizatorii pentru schimbul de date din trafic, cum ar fi locația, distanța parcursă și condițiile meteorologice. 
 

Parallax

Vizualizari
698
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri