Google investeşte 600 milioane de euro într-un nou centru de date
Powered By
Raluca Abrihan

Google investeşte 600 milioane de euro într-un nou centru de date

Thumbnail

Google a anunţat că plănuieşte o investiţie de 600 milioane de euro într-un nou centru de date în Finlanda, unde a mai deschis un astfel de centru în urmă cu zece ani, după o investiţie de 800 de milioane de euro.

Noul centru de date va fi construit la Hamina, în Finlanda, acolo unde Google mai deţine un centru încă din 2009, foarte aproape de graniţa cu Rusia. Primul centru de date a fost dezvoltat în urmă cu zece ani când compania a cumpărat o veche fabrică de hartie pe care a transformat-o în umra investiţiei de 800 de milioane de euro.

Google susţine că primul centru de la Hamina este unul dintre cele mai performante dintre câte deţine. De asemenea, compania a mai explicat că sistemul său de răcire de acolo folosește apă de mare din Golful Finlandei pentru a reduce consumul de energie.

Celelalte centre de date europene ale Google sunt situate în Olanda, Irlanda și Belgia.

"Cererea de servicii Google crește zilnic, drept urmare construim infrastructura centrelor de date pentru a răspunde acestei cereri", a declarat Antti Jarvinen, șeful statului din Finlanda, potrivit Reuters.

Parallax

Vizualizari
672
Conţinut
Parerea ta despre articol
Smart Tech

Changeneers caută acele proiecte și soluții care pot avea un impact real pozitiv asupra comunității. www.changeneers.ro
Secțiunea Smart Tech este susținută de Samsung.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri

 

Cookie Settings