Redacția StartupCafe.ro

Instagram a „bătut” TikTok în 2023. A fost cea mai descărcată aplicație anul trecut

Aplicatia Instagram a sarit de 2 miliarde de utilizatori

Instagram a depăşit TikTok ca număr al descărcărilor din magazinele de aplicaţii în 2023 şi a devenit cea mai descărcată aplicaţie din lume.

Numărul de descărcări al Instagram a crescut anul trecut cu 20%, la 768 de milioane, ceea ce plasează aplicaţia deţinută de Meta pe primul loc în clasamentul celor mai descărcate aplicaţii la nivel global, arată o analiză făcută de Sensor Tower, citată de News.ro.

Tot anul trecut, numărul de download-uri pentru TikTok a crescut cu doar 4%, ajungând la 733 de milioane la nivel global.

Analiştii pun revenirea Instagram pe seama secţiunii de filmări verticale Reels, construite de Instagram tocmai pentru a concura pe această nişă cu TikTok. Aceiaşi analişti cred că, după trei ani de relativă stagnare, TikTok şi-a atins potenţialul maxim.

Instagram are 1,47 miliarde de utilizatori pe lună, iar TikTok 1,12 milioane de utilizatori pe lună. Aplicația chinezilor de la ByteDance stă mai bine în ceea ce priveşte implicarea utilizatorilor. Utilizatorii TikTok petrec 95 de minute pe zi în cadrul reţelei, în vreme ce utilizatorii Instagram îi alocă zilnic 62 de minute.

Parallax

Vizualizari
159
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 022
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri