Claudiu Zamfir

Operatorul IKEA a cumpărat un startup care ajută clienții să-și „mobileze” casele cu telefonul

Thumbnail

Ingka Group, care operează sute de magazine IKEA în peste 30 de țări, inclusiv România, a cumpărat un startup de realitate augmentată care va permite clienților să-și „mobileze” virtual casele, cu telefonul inteligent.

IKEA a lansat deja o aplicație de realitate augmentată, încă din 2017, care permite clienților să facă simulări prin care pot aproxima modul în care mobilierul de pe site-ul magazinului poate fi amplasat în casele lor.  

Peste asta, însă, startup-ul american Geomagical Labs, cumpărat acum de IKEA, vine cu o tehnologie de inteligență artificială (AI) care va permite utilizatorilor să suprindă reprezentări foto realiste, tridimensionale ale încăperilor de acasă, cu smartphone-uri obișnuite - suține Ingka Group, citat de Reuters.

Astfel, cu noua tehnologie, clienții  vor putea să „arunce” virtual câte un dulap vechi din casă și să „aducă” unul nou de la IKEA.

Tehnologia AI a Geomagical Labs era folosită deja din 2019 de IKEA, dar acum retailerul de mobilă și decorațiuni a cumpărat startup-ul cu totul.

Această tehnologie oferă cumpărătorilor experiențe mai realiste de shopping online, stând acasă cu telefonul, dacă nu vor să meargă la magazinul fizic.

Ingka Group a anunțat închiderea temporară a magazinelor sale din România, începînd cu 20 martie, pe termen nedefinit, ca urmare a epidemiei de coronavirus COVID-19. Măsuri simulare a luat și în alte țări în care operează, inclusiv Italia, Spania, Ungaria, SUA, Marea Britanie, Germania, Franța.

Geomagical Labs a fost fondat în anul 2016, de către Brian Totty, un antreprenor din Silicon Valley.

Parallax

Vizualizari
1367
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri