Denisa Crăciun

Iași: Cum se folosește realitatea virtuală la degustarea vinului

Thumbnail

Realitatea virtuală a început să fie din ce în ce mai populară și ușor începe să fie prezentă și în România, astfel că la Iași, în cadrul unui eveniment despre tehnologie, participanții au degustat vinuri într-o cramă complet virtuală.

Sortimentul de vin dorit a fost selectat în Metaverse, iar apoi a fost turnat în paharul real de la masa persoanei care l-a ales, în cadrul evenimentului ”Realitatea Virtuală, tehnologie pentru prezent”, organizat pe 26 mai la Iași și la care au participat reprezentanți ai instituțiilor și companiilor din educație, medicină, industrie, arhitectură, inginerie și producție.

Experiența unei degustări de vinuri prin intermediul tehnologiei VR (Virtual Reality) constă în descoperirea informațiilor despre vinuri într-o galerie virtuală cu savurarea pe loc a băuturii alese, spun organizatorii evenimentului.

„Realitatea virtuală devine deja parte din viața noastră zilnică cu avantaje reale ale tehnologiei în domenii precum educație, medicină sau industrie. Ne bucurăm că aceste inovații sunt îmbrățișate și la nivel local și că putem contribui la accelerarea transformării digitale din mediul business”, a spus Mihai Suchar, Directorul General al companiei Quartz Matrix, organizatorul evenimentului.

Participanții au putut testa kiturile de Virtual Reality HP Reverb G2 premiate la CES Innovation Awards, iF Design Awards și reddot Design Awards și au descoperit modalități alternative de a cerceta și testa principii științifice, căi de a realiza simulări pentru proceduri de training sau de mentenanță, modul în care poate fi scurtat ciclul de dezvoltare al produselor și pot fi simplificate fluxurile de lucru și cum se poti face ajustări de proiectare înainte de a lansa game noi de produse.

Parallax

Vizualizari
244
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri