Claudiu Zamfir

Google a cumpărat un startup de ochelari smart

Thumbnail

Gigantul IT Google a cumpărat un startup care produce ochelari smart, ce integrează o tehnologie de realitate augmentată (AR) pentru a afișa pe lentile mailuri și diferite notificări primite de utilizator pe mobil.

Pe lângă smart glasses, startup-ul canadian North face pionierat în interfețe om-computer, a menționat, marți, Google pe blogul său.

Deși sofisticați tehnologic, ochelarii smart produși de canadieni sunt foarte asemănători, în aparență, cu o pereche de ochelari obișnuiți, cu un aspect clasic. Focals 1.0 afișează pe lentile mailurile și notificările de la diverse aplicații și servicii, precum Uber, dar numai purtătorul poate să vadă aceste notificări, nefiind vizibile de pe partea exterioară a lentilelor.

Ochelarii vin cu un inel electronic, pe care utilizatorul îl învârte pe deget pentru a comuta între diferitele notificări afișate pe ochelari. Focals 1.0 pleacă de la un preț de 600 de dolari, potrivit TechCrunch.

Prin achiziția acestui startup, Google spune că vrea să dezvolte conceptul de ambient computing, în care utilizatorul este înconjurat de dispozitive care îi sar în ajutor și în care toate dispozitivele sale colaborează.

La rândul său, North spune că,  în urma preluării sale de către Google, va întrerupe producția ochelarilor Focals 1.0.

Deși cu funcționalități diferite, Focals 1.0 duc cu gândul la celebrii Google Class, produși, cu întreruperi, de compania IT americană, începând cu anul 2013.

În fine, părțile nu au făcut publică suma achiziției, însă ziarul canadian Globe and Mail (citat de Venturebeat) a aflat, „pe surse” că tranzacția s-ar ridica la 180 de milioane de dolari. 

Dacă se confirmă informația, suma de achiziție este sub volumul de investiții, de aproape 200 de milioane de dolari, obținute de startup-ul canadian, conform CrunchBase.

North a fost fondat în anul 2012, la Kitchener-Waterloo, Canada (sub numele inițial de Thalmic Labs), de către 3 antreprenori: Stephen Lake, Matthew Bailey și Aaron Grant.

 

Parallax

Vizualizari
1146
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri