Raluca Abrihan

Google face schimbări: Datele privind locația, căutări și voce vor fi şterse la interval de 3 sau 18 luni

Thumbnail

Google anunță un pachet de îmbunătățiri ale protecției confidențialității, prin care deținătorii de conturi Google vor putea să-și protejeze și administreze mai ușor informațiile personale și sensibile.

Iată cele mai importante noutăți și cum vor ajuta ele pe cei care utilizează serviciile Google:

Acces mai facil la modul Incognito: Anul trecut, Google a extins modul Incognito (în care serviciul nu reține date de utilizare) dincolo de browserul Chrome, către Search, Maps și YouTube. Acum modul Incognito este mult mai ușor de accesat: pentru a activa modul Incognito în oricare dintre serviciile Google în care este disponibil, utilizatorul trebuie doar să țină apăsat pe ”fotografia lui de profil” in Search, Maps sau YouTube.

Sugestii privind o protecție a confidențialității mai bună: În contul Google există serviciul de Verificare a setărilor de confidențialitate, în care utilizatorii pot vedea și administra setările legate de informațiile personale. De acum înainte, Google va oferi constant recomandări personalizate pentru a o protecție mai bună a confidențialității, precum și sfaturi utile în această zonă. În prezent, peste 200 de milioane de oameni fac aceasta verificare în fiecare an.

Verificarea parolelor este îmbunătățită. În multe cazuri, oamenii utilizează aceeași parolă pentru mai multe conturi. Conform unui studiu din 2019, 66% dintre locuitorii din SUA făceau acest lucru. Pentru a remedia astfel de situații, Google oferă serviciul de ”Verificare a parolelor”, care analizează parolele salvate și spune utilizatorului care au fost compromise și îi oferă recomandări pentru a avea parole mai puternice și sigure. În perioada următoare, serviciul de ”Verificare a parolelor” va fi parte din procesul de „Verificare a securității”, iar utilizatorii vor fi automat înștiințați dacă există riscul ca datele de autentificare au fost compromise și vor fi ajutați să-și schimbe parolele. Odată cu această integrare a ”Verificării parolelor” în contul Google și Chrome, Google va retrage extensia pentru Chrome dedicată verificării parolelor.

Gestionarea datelor personale. Anul trecut, Google a lansat funcția de auto-ștergere a datelor din ”Istoricului locației” și ”Activității pe Internet și aplicații”, prin care utilizatorii pot alege ca Google să șteargă constant datele privind locația, căutări și voce, la interval de 3 sau 18 luni. Începând de acum, prima dată când cineva activează ”Istoricul Locațiilor” și ”Salvarea activității pe Web și din aplicații”, funcția de auto-ștergere va fi automat setată la 18 luni. Utilizatorii pot opta să o dezactiveze sau să o seteze pentru un interval mai mic de ștergere - 3 luni. Pentru cei care aveau deja activate cele două funcții, setările nu se vor schimba. Însă aceștia vor primi înștiințări privind funcția auto-ștergere, astfel încât să își aleagă intervalul preferat în care datele istorice să fie eliminate.

De asemenea, în cazul conturilor noi de YouTube sau cele în care utilizatorul activează pentru prima dată istoricul YouTube, funcția de auto-ștergere va fi setată automat la 36 de luni. Acest interval a fost ales pentru ca YouTube să poate face recomandări relevante bazate pe ce a vizionat utilizatorul în trecut - de exemplu, îți va spune când apare un nou sezon dintr-un serial preferat sau când trupa favorită scoate un nou album. Persoanele care au deja cont de YouTube pot în continuare să aleagă între 3 și 18 luni pentru opțiunea de auto-ștergere.

Pentru produse precum Gmail, Drive sau Photos, Google nu va introduce perioada de retenție a datelor, precum în cazul Search, Maps sau YouTube, întrucât scopul acestora este să stocheze conținutul personal atâta timp cât dorește utilizatorul. Subliniem că Google nu vinde nimănui informațiile personale ale utilizatorilor și nu utilizează informațiile din aplicații în care este stocat conținut personal, precum Gmail, Drive, Calendar și Photos, în scopuri de marketing și publicitate.

Mai multe detalii despre îmbunătățirile aduse de Google pe zona de protecție a confidențialității găsiți aici: https://cutt.ly/HitbYy1

Parallax

Vizualizari
835
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri