Răzvan Tătaru

Google investește peste 2 milioane dolari într-un institut IT din Bulgaria

Inteligență artificială dezvoltată de Google

Google a investit peste 2 milioane dolari în Institutul de Informatică, Inteligență Artificială și Tehnologie (INSAIT) din Sofia, Bulgaria, potrivit unei postări de pe blogul oficial.

Finanțarea constă în peste 1 milion dolari în servicii de cloud computing, inclusiv acces la unitățile de procesare Tensor (TPU) de la Google Cloud.

„Aceste procesoare puternice sunt special concepute pentru sarcini de lucru în domeniul învățării automate, iar accesul la ele va permite cercetătorilor INSAIT să construiască modele fundamentale și să efectueze cercetări inovatoare în domeniul inteligenței artificiale” – Google.

Celălalt 1 milion de dolari va fi împărțit pentru finanțarea a 8 burse doctorale.

„Credem că Europa Centrală și de Est are un potențial imens neexploatat în domeniul inteligenței artificiale. Deși regiunea găzduiește o mulțime de talente, aceasta rămâne subreprezentată în cercetarea IA. Prin investiții în instituții precum INSAIT, dorim să contribuim la schimbarea acestei situații”, a spus compania în postare.

Institutul din Bulgaria a fost lansat în anul 2022 și a devenit un centru de cercetare de top în regiune. Misiunea sa este de a construi un mediu de cercetare de clasă mondială care să atragă, să dezvolte și să rețină talente de top, încurajând în cele din urmă o economie high-tech înfloritoare în Bulgaria.

Google a sprijinit INSAIT cu o donație de 3 milioane dolari de la început, în anul 2022, pentru resurse de calcul și burse pentru studenți talentați. De asemenea, cercetătorii Google ajută la mentorarea studenților doctoranzi ai institutului.

Parallax

Vizualizari
83
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri