Denisa Crăciun

Google va șterge, din decembrie 2023, milioane de conturi inactive de Gmail

ads-google-2023

Gigantul tech american Google a început să își atenționeze utilizatorii că va șterge, începând din luna decembrie 2023, conturile inactive de Gmail.

Procesul va afecta „milioane de conturi” personale de Google, care nu au fost folosite de cel puțin 2 ani, arată The Independent. Totodată, va fi eliminat conținutul din Docs, Drive, Meet și Calendar, precum și YouTube și Google Photos. 

Despre intenția Google de a renunța la conturile neutilizate, în încercarea de a preveni ameninţările de securitate, am mai scris pe StartupCafe.ro în luna mai.

„Începând cu sfârșitul acestui an, dacă un cont Google nu a fost utilizat sau nu a fost conectat timp de cel puțin 2 ani, este posibil să ștergem contul și conținutul asociat acestuia, inclusiv conținutul din Google Workspace (Docs, Drive, Meet, Calendar) și Google Photos”, spunea în luna mai Ruth Kricheli, VP, Product Management la Google. 

În 2020, Google a spus că va elimina conţinutul stocat într-un cont inactiv, dar nu va şterge contul în sine.

Acum, compania a început deja să trimită e-mailuri către userii afectați, spunându-le că inițiativa este pentru protejarea informațiilor private și pentru prevenirea accesului neautorizat la cont.

Pentru a-și păstra conturile, utilizatorii Google ar trebui să deschidă sau să trimită un e-mail, să acceseze Google Drive sau să descarce o aplicație din Magazinul Google Play în timp ce sunt conectați cu contul care riscă să fie eliminat definitiv. 

Parallax

Vizualizari
2611
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri