Claudiu Zamfir

Reprezentanți Google: Cum funcționează Android Earthquake Alerts, prin care mulți români au primit alerte de cutremur

alerta cutremur android google

Mulți români, posesori de telefoane cu sistem de operare Android, au primit alerte privind cutremurul de joi dimineața, care a avut magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter în zona Vrancea, iar acum reprezentanții Google au explicat cum funcționează sistemul gratuit Android Earthquake Alerts, care s-a activat.

 Într-un mail transmis StartupCafe.ro, reprezentanții Google au explicat:

Android Earthquake Alerts System este un serviciu gratuit, care detectează cutremure din întreaga lume și alertează utilizatorii Android de producerea unui astfel de fenomen în zona în care se află. Nu este o aplicație separată, ci o funcționalitate integrată în sistemul de operare Android. Este un serviciu suplimentar - nu este menit să înlocuiască sistemele de alertă guvernamentale.

Serviciul Android Earthquake Alerts a devenit operațional în România în februarie 2022. Sistemul folosește accelerometrele cu care sunt echipate cele mai multe dintre cele peste 3 miliarde de smartphone-uri Android utilizate la nivel global. Telefoanele din zona unde s-a produs cutremurul detectează mișcarea pământului, un algoritm dedicat evaluează magnitudinea și locul cutremurului, iar apoi sistemul trimite alerta către utilizatorii Android din zonele afectate de cutremur.

Pentru ca sistemul Android Earthquake Alerts să funcționeze, telefonul trebuie să aibă aibă activată permisiunea privind locația - respectiv accesul sistemului Android la locația telefonului, precum și setarea „Earthquake Alerts” activată. Aceasta din urmă se găsește în setările telefonului, în secțiunea <Siguranță și urgențe>.

 

 

Parallax

Vizualizari
642
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri