Claudiu Zamfir

Soluție de management școlar din România integrată cu Google Classroom

Thumbnail

Google Classroom a fost cel mai utilizat serviciu de învățare online (41%), în România, afirmă platforma românească Edus, de digitalizare în educație, care tocmai a integrat sistemul creat de gigantul IT american Google.

Prin integrarea Google Classroom în www.edus.ro, profesorii și elevii din cele peste 1.000 de școli înrolate pe platforma românească au o soluție online, completă, pentru cursuri, note și feedback.  

Educația e un proces complex cu o nevoie maximă de organizare pe un suport inteligent și accesibil. Integrarea cu serviciile G Suite se face prin importarea datelor fiecărei școli, dând acces membrilor la informație și, nu mai puțin important, la inovație. Edus.ro aduce în plus catalogul digital, dar și rapiditate în adaptarea la legislația locală.
 
Avantajele folosirii edus.ro sunt: cunoașterea legislației locale, serviciu de suport tehnic, comunicare valoroasă între profesori, elevi și părinți, măsurarea constantă a performanței. Totul în contextul în care există 11.100 de școli în mediul rural și 6.300 în zona urbană.

Până în prezent, peste 100.000 de membri au cont în platformă.

„Contribuția Edus.ro la procesul de modernizare a învățământului continuă cu parteneriatul cu Google Classroom. Suntem încântați să fim prima platformă digitală, locală, care propune utilizatorilor această integrare ce îmbunătățește comunicarea și managementul datelor. Estimăm o creștere semnificativă a business-ului - până la finalul anului avem în plan noi școli pe care să le atragem în platformă”, spune Costina Papari, Product Manager EDUS, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Printre obiectivele Edus.ro se află și reducerea ratei de abandon școlar. Potrivit Institutului Național de Statistică, 30% dintre minorii din România abandonează școala, cu 7% peste media Uniunii Europene. Pentru acest scop, transparența procesului de învățare și participare la clase este esențial. Părinții știu în orice moment, oriunde s-ar afla geografic, care e situația copilului lor, pentru a evita o posibilă renunțare la clase.

Parteneriatul dintre Edus.ro și Google Classroom este unul pe termen lung, ce își propune să elimine birocrația din fiecare școală, pentru a salva timp și a crește performanța. Mai mult, interacțiunea dintre cadrele didactice, elevi și părinți devine mai constructivă, crescând totodată calitatea educației.

Edus este o platformă de organizare, evaluare, comunicare și suport în activitatea școlară, fondată în anul 2013 de către antreprenorul Alexandru Șelaru, care avea doar 26 de ani atunci.  

Echipa este formată în prezent din 23 de persoane care lucrează la sediile din București și Cluj-Napoca.

 

Parallax

Vizualizari
274
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri