Raluca Abrihan

Google lansează cărţile de vizită virtuale

Thumbnail

Google a lansat o nouă funcție a motorului de căutare, care permite influencerilor, antreprenorilor, freelancerilor sau oricui dorește să fie descoperit cu ușurință online, să-şi creeze o carte de vizită virtuală.

Noul produs pare a fi o încercare a companiei de a adăuga mai multe funcționalități în stilul Linkedin, scrie Techcrunh.

Carţine virtuale au fost lansate în primă fază pentru utilizatorii din India şi pot fi realizate doar cu text în engleză, dar funcţionalitate ar putea fi treptat introdusă şi în alte pieţe.

"Dacă căutați persoane faimoase pe Google, este ușor să găsiți informații despre diverse personalități cunoscute: căutați numele lor și veți găsi deseori panouri unse sunt organizate informaţii despre ele din diverse surse de încredere, toate într-un format ușor de urmărit. Dar ce se întâmplă când căutați persoane care nu sunt celebre sau chiar dacă vă căutați propriul nume? Nu este întotdeauna ușor să găsiți persoana sau informațiile pe care le căutați. Până la urmă, există multe persoane care au același nume și este greu de știut cine este cine pe internet", scrie Google, într-o postare pe blog.

"De azi, rezolvăm aceste problemă cu o nouă funcţionalitate: carte de vizită (people cards). Este ca o carte de vizită virtuală, unde vă puteţi trece site-ul sau profilurile sociale pe care doriți să le viziteze oamenii, plus alte informații pe care vreţi ca ceilalți să le cunoască", mai notează Google.

„Avem o serie de mecanisme pentru a vă proteja împotriva conținutului abuziv sau sau de tip spam, iar dacă întâlniți informații de proastă calitate sau un card despre care credeți că a fost creat de către un angajator, puteţi intra pe linkul de feedback pentru a ne informa. Dacă nu mai doriți sa faceţi public cardul creat, îl puteți șterge oricând ”, a scris Lauren Clark, Product Manager la Google.

„Pentru milioanele de influenceri, antreprenori, potențiali angajați, persoane fizice care desfășoară activități independente, freelanceri sperăm că această nouă funcție de căutare să îi ajute să fie mai uşor de găsit. Funcţia este disponibilă în engleuă, pentru utilizatorii din India, începând de azi”, a scris Clark.

 

Parallax

Vizualizari
2313
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri