Raluca Abrihan

Google a descoperit mai multe site-uri care atacau iPhone-urile

Thumbnail

Cercetători din cadrul Google au descoperit mai multe site-uri care virusau iPhone-urile. Utilizatorii era suficient să acceseze o singură dată un astfel de site, pentru ca un soft de monitorizare să le fie instalat în smartphone şi să le fie accesate mesajele, fotografiile şi datele GPS.

Analişti de la divizia de securitate cibernetică Project Zero a companiei Google anunţă într-o postare pe bloc faptul că mai multe site-uri atacau iPhone-urile care accsau aceste pagini şi infiltrau un tip de virus ce dadea hackerilor acces la mesajele, fotografiile, datele GPS ale utilizatorilor şi în anumite cazuri şi la parolele unor conturi.

Specialiştii nu au anunţat câte smartphone-uri au fost afectate sau câte astfel de site-uri au fost descoperite, dar vulnerabilitatea a fost găsită la sistemele de operare iOS 10 şi iOS 12.

Google a dezvăluit vulnerabilitățile în privat către Apple încă din februarie şi a oferit doar o săptămână producătorului de smarphone-uri pentru a remedia situaţia şi a-i anunţa pe clineţi. De obicei, dezvoltatorilor li e oferă până la 90 de zile să rezolve situaţia, în funcţie de gravitate.

Apple a susţinut că a rezolvat problema, după câteva zile prin update-ul sistemelor de operare la iOS 12.1.4 ale iPhone 5 şi iPad Air, potrivit TechCrunch.

Reprezentanţii Google spun ca este posibil ca şi alte campanii de hacking să fie în desfăşurare în această perioadă.

Apple recompensează cu până la 1 milion de dolari firmele care descoperă astfel de bug-uri în softurile şi sitemele sale, potrivit unui regulament ce va intra în vigoare la finele acestui an, ceea ce înseamnă că descoperirea Google nu va fi eligibilă în noul sistem de recompense.

 

 

Parallax

Vizualizari
2767
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri