Adi Iacob

Google lansează Android 10: Noi funcții de securitate pentru afaceri

Thumbnail

Google tocmai a lansat ultima versiune a sistemului său de operare — Android 10 — pe toate telefoanele Pixel. Actualizarea aduce câteva caracteristici noi, cum ar fi modul întunecat pe întregul sistem sau noi gesturi prin care poți naviga prin telefon. Însă noua versiune de Android este axată pe îmbunătățirile de confidențialitate și securitate.

Restricții de locație

Înainte de Android 10, puteai permite aplicațiilor individuale să urmărească locația telefonului tot timpul sau deloc. Acum poți permite unei aplicații să urmărească locația doar atunci când aceasta este în uz. De asemenea, aplicațiile vor trebui să anunțe utilizatorul în mod explicit dacă are nevoie de acces la locație în timp ce rulează în fundal.

Thumbnail

Smart Reply 

Atunci când cineva îți trimite un mesaj cu o adresă sau un videoclip de pe YouTube, poți să deschizi adresa direct în Google Maps sau urmărești videoclipul în aplicația YouTube - fără a fi necesar clasicul copy/paste a adresei în Maps sau a linkului de YouTube în browser. Smart Reply funcționează cu toate aplicațiile de mesagerie.

Thumbnail

Protecție împotriva urmăririi dispozitivului

Cu Android 10, aplicațiile nu pot accesa informații sensibile de pe dispozitiv, cum ar fi codul IMEI sau seria acestuia. În plus, noua versiune de Android schimbă adresa MAC în mod implicit atunci când dispozitivul este conectat la Wi-Fi.

Acest lucru împiedică aplicațiile să transmită informații de identificare despre dispozitivul tău pe serverele controlate de la distanță și reduce șansele să ca datele sensibile de pe telefon să fie accesate de hackeri.

Limitarea accesului la spațiul de stocare

Google limitează accesul aplicațiilor la fișierele stocate pe dispozitiv. Asta înseamnă că o aplicație nu poate accesa alte dosare stocate pe cardul SD decât cel destinat ei. Totuși, aplicațiile încă pot accesa resurse media, cum ar fi fotografiile și videoclipurile, schimbul de date fiind securizat.

Android 10 împiedică, de asemenea, aplicațiile să deschidă noi funcții în background. În schimb, va forța aplicația să ruleze în fundal sau să afișeze doar notificări relevante.

Securitate pentru afaceri

Din punctul de vedere al afacerilor, Android 10 va permite IT-iștilor să blocheze actualizările timp de 90 de zile și să le stocheze sub forma unui fișier consolidat.

În plus, companiile pot preveni instalarea aplicațiilor din surse necunoscute atunci când un angajat utilizează un profil de lucru. 

Dark Theme

Poți activa modul întunecat (Dark Theme) pentru întregul telefon sau doar pentru anumite aplicații. Dacă utilizezi o aplicație în mod frecvent, funcția Dark Theme te va ajuta să economisești bateria telefonului.

Thumbnail

Family Link 

Funcția Family Link este acum disponibilă pe toate dispozitivele cu Android 9 sau 10. Părinții pot utiliza aceste instrumente pentru a stabili limite pentru dispozitivele copiilor - cum ar fi o limită de timp (zilnică) pentru utilizarea telefonului, ora de culcare a dispozitivului sau limite de timp pentru aplicații specifice. De asemenea, părinții pot examina aplicațiile pe care copiii le instalează pe dispozitivele lor, precum și cât și când le utilizează.

Thumbnail

În prezent, noua versiune de Android este disponibilă doar pe smartphone-urile din gama Google Pixel: Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL și recent lansatele Pixel 3a și Pixel 3a XL.

Sursa foto: android.com
Parallax

Vizualizari
1518
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri