Răzvan Tătaru

FOTO Humane Ai Pin, lansat de doi ingineri ex-Apple: minicomputer la butonieră, cu inteligență artificială

Humane Ai Pin

Humane, un startup de inteligență artificială american, lansează Ai Pin, un dispozitiv care funcționează cu Chat GPT prin voce, potrivit unei postări de pe blogul oficial.

Humane, un startup american, a lansat primul său dispozitiv bazat pe inteligență artificială generativă, Ai Pin. Gadget-ul este acționat în totalitate prin voce, are un procesor Qualcomm special pentru utilizarea IA și integrare cu „robotul” Chat GPT.

Proiectorul Humane Ai Pin, acționat prin gesturi

Sursă foto: Humane

Ai Pin are o cameră integrată de 13 megapixeli, prin care colectează date despre mediul înconjurător și care poate face poze, un mini-proiector care poate afișa text pe palma utilizatorului și care poate fi acționat prin gesturi. Camera integrată va putea înregistra video printr-un update mai târziu, potrivit The Verge.

În plus, dispozitivul este format din două părți – „computerul” și bateria care se atașează magnetic, sistem care funcționează și ca sistem de prindere a „insignei” de îmbrăcăminte. Dispozitivul cântărește 34 grame, iar bateria aduce încă 20.

Sistemul de baterie al Humane Ai Pin

Sursă foto: Humane

Sistemul de operare „Cosmos” și Chat GPT

Sistemul de operare al Ai Pin, numit „Cosmos”, este construit astfel încât să nu existe nevoia de a descărca aplicații, prin ghidarea către funcțiile care pot îndeplini cerințele utilizatorilor. Dispozitivul este de sine stătător și nu trebuie să fie conectat la vreo aplicație sau cu un dispozitiv auxiliar (telefon/gadget).

„Colaborările unice ale Humane cu Microsoft și OpenAI oferă Ai Pin acces la unele dintre cele mai puternice modele și platforme de AI din lume și pun bazele pentru noi capacități care vor fi adăugate pe măsură ce tehnologia evoluează”, a declarat compania pe site.

Ce este Humane

Startup-ul Humane a fost fondat de doi foști ingineri ai Apple, Imran Chaudhri și Bethany Bongiorno, în anul 2018. De atunci, alți foști angajați ai gigantului tech american au intrat în echipa lor. Firma are acum peste 200 de angajați, potrivit TechCrunch.

Humane a strâns 230 milioane dolari, inclusiv o rundă de finanțare Seria C de 100 milioane dolari anunțată în martie. Investitorii includ Kindred Ventures, SK Networks, LG Technology Ventures, Microsoft, Volvo Cars Tech Fund, Tiger Global Qualcomm Ventures, Sam Altman, co-fondatorul OpenAI și Marc Benioff de la Salesforce.

Cât costă Humane Ai Pin

„Insigna” inteligentă vine în trei culori, Eclipse, Equinox și Lunar, și costă 699 dolari pentru „computer” și baterie. În plus, Humane oferă un abonament care asigură apeluri, mesaje și internet nelimitat printr-o infrastructură specială bazată pe T-Mobile, la care se adaugă funcțiile bazate pe AI, care costă 24 dolari/lună.

Dispozitivul se află în precomandă în Statele Unite, iar livrările vor începe din data de 16 noiembrie.

Parallax

Vizualizari
5447
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri