Claudiu Zamfir

Două firme românești se aliază pe piața soluțiilor de inteligență artificială și RPA pentru companii

Peter-Nagy_Goodroid

Două firme românești care dezvoltă soluții bazate pe inteligență artificială și automatizări software (RPA) au semnat un acord pentru a-și oferi împreună produsele companiilor care vor să absoarbă fonduri europene, potrivit unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Firmele IT Goodroid și Profluo vor oferi împreună soluții tehnologice de îmbunătățire a eficienței afacerilor prin automatizarea proceselor repetitive. Soluțiile de automatizare sunt bazate pe tehnologia Robotic Process Automation (RPA) dezvoltată de compăania româno-americană UiPath, precum și pe tehnologii de inteligență artificială pentru procesarea documentelor.

"Sarcinile repetitive sunt din ce în ce mai costisitoare și neproductive. Companiile ar trebui să ia în considerare cât mai repede înlocuirea acestora folosind un proces automatizat pentru a câștiga timp și a aloca resurse umane valoroase către procese mai importante, unde inteligența umană, mai creativă, va contribui la funcționarea mai eficientă a companiei. Automatizarea proceselor va genera totodată viteză și acuratețe în procesele afacerii, erorile umane vor fi evitate sau eliminate, iar echipele vor fi mai motivate", explică Nagy-Imecs Peter (foto), fondator şi CEO Goodroid.

Goodroid a fost înființată în 2020, în cadrul grupului Goodwill Consulting, specializat în consultanță pentru atragerea de fonduri nerambursabile. La rândul său, Profluo este un startup care a dezvoltat tehnologii bazate pe machine learning pentru citirea și interpretarea completă din punct de vedere contabil a documentelor financiare (facturi, bonuri fiscale) ale companiilor cu volume semnificative de documente.

În urma acordului, cele două firme IT vor promova un pachet comun de soluții prin rețeaua națională de reprezentanți Goodwill Consulting Group și vor oferi servicii de implementare complete a soluțiilor Profluo prin echipa experimentată de analiști de business Goodroid. Soluțiile Profluo vor fi integrate în procese automatizate RPA oferite prin Goodroid, dar și în orice sistem ERP, fără conectori API și fără modificarea/schimbarea platformei ERP actuale.

Mai mult de trei sferturi dintre companiile românești (77%) sunt deficitare la capitolul digitalizare, conform Uniunii Europene, România plasându-se astfel pe ultimul loc la acest capitol. Datele Eurostat mai arată că aproape jumătate dintre întreprinderile mijlocii (47%) și mici (46%) prezintă un nivel scăzut de digitalizare (conform DII – Digital Intensity Index).

Companiile românești au acum oportunitatea, datorită fondurilor disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență, să investească în digitalizare prin achiziția de soluții software sau sisteme integrate care să le sprijine în creșterea competitivității la nivel local și regional, dar și a eficienței operaționale, prin automatizarea proceselor. Acest parteneriat va facilita și accesul întreprinderilor mici şi mijlocii la fonduri europene pentru digitalizare, prin servicii de consultanţă oferite de Goodwill Consulting, inclusiv verificare eligibilitate şi calcul punctaj oferit cu titlu gratuit.

Parallax

Vizualizari
1595
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri