Adi Iacob

Sunt femeile mai bune la jocuri video decât bărbații? Un start-up de inteligență artificială spune că da. Studiu

Thumbnail

Startup-ul Gosu.ai, care a dezvoltat un algoritm de inteligență artificială (AI) pentru a ajuta pasionații de jocuri video să-și îmbunătățească abilitățile, a obținut anul trecut investiții de 1,9 milioane de dolari. Folosind tehnologia AI, startup-ul analizează modul de joc al gamerilor și face recomandări personalizate. Acum, cu ajutorul asistentului virtual, Gosu.ai poate face niște cercetări interesante: pentru prima dată, putem să privim modul de joc unui gamer și să aflăm ce face bine și ce nu. 

Gosu.ai a chestionat aproximativ 5000 de jucători de Dota 2 pentru a înțelege ce factori separă gamerii de succes de cei mai puțin prosperi, scrie TechCrunch.

Deși doar 4% dintre respondenți au fost femei, startup-ul a constatat că au avut o rată a victoriilor cu 44% mai mare decât a bărbaților.

Acest lucru sugerează că femeile sunt mai bune decât bărbații la jocuri video? Acesta nu este un studiu științific, dar poate oferi o perspectivă asupra modului în care ambele sexe se adaptează la noi tehnologii. 

De asemenea, studiul a constatat că jucătorilor care stăpânesc mai multe limbi străine le este mai ușor să-și îmbunătățiți abilitățile la jocuri video. De asemenea, au descoperit că persoanele fără diplomă universitară, persoanele care nu călătoresc și persoanele care practică sport au mai mult succes la jocuri video. 

Principalii concurenți ai Gosu.ai sunt Mobalytics, Dojo Madness și MoreMMR. Principala diferență este că celelalte startup-uri fac analiza statisticilor brute și găsesc punctele slabe generalizate în comparație cu alți actori, oferind recomandări generale. Gosu.ai analizează acțiunile specifice fiecărui jucător, precum mișcarea mouse-ului și deciziile luate în joc, pentru a oferi recomandări personalizate. 

Startup-ul a obținut finanțări de la Runa Capital, Ventech și Sistema_VC și Gagarin Capital.
 

Parallax

Vizualizari
845
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri