Răzvan Tătaru

Familiile victimelor dintr-un atac armat din SUA dau în judecată Activision și Meta (Facebook)

Jocul Call of Duty pe calculator

Mai multe familii ale victimelor atacului armat din 2022 de la o școală din Uvalde, Texas, SUA, dau în judecată companiile Activision și Meta (Facebook) pentru o „colaborare cu industria de arme de foc”, potrivit TechCrunch.

Procesul împotriva companiilor susține că „în ultimii 15 ani, două dintre cele mai mari companii de tehnologie din America au colaborat cu industria armelor de foc”.

Mai exact, procesul indică:

  • franciza populară de jocuri video „Call of Duty” a Activision, pe care o descrie ca o „formă vicleană de marketing (care) a ajutat la cultivarea unei noi baze de consumatori tineri pentru pușca de asalt AR-15”;
  • Instagram, aplicația deținută de Meta, despre care procesul susține că „promulgă în cunoștință de cauză reguli fragile, ușor de eludat, care interzic în mod ostentativ publicitatea armelor de foc; de fapt, aceste reguli funcționează ca un manual pentru industria armelor”.

În urma atacului de la școala primară Robb din Uvalde, SUA, din data de 24 mai 2022, au murit 19 elevi și 2 profesori, iar atacatorul, Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani, a fost împușcat de poliție, potrivit CBS News.

În relatarea procesului, atacatorul a fost un jucător „Call of Duty: Modern Warfare” și a fost, de asemenea, vizat de publicitatea producătorului de arme Daniel Defense pe Instagram.

Într-o declarație, Activision și-a exprimat „cele mai profunde condoleanțe familiilor și comunităților care rămân afectate de acest act de violență fără sens”, dar a spus că „cercetările academice și științifice continuă să arate că nu există nicio legătură cauzală între jocurile video și violența cu arme”.

Meta interzice vânzările de arme pe platformele sale, dar publicația The Washington Post, citată de sursă, susține că Meta le oferă vânzătorilor de arme 10 avertismente înainte de a fi înlăturați.

Parallax

Vizualizari
82
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri